Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Európa Liga: Zakóval mentett magyar becsületet a DVTK!

A Győri ETO emelt fővel elkönyvelt kora esti, és a Ferencváros kettősvereséges búcsúja mellett jó hírrel is szolgálhatunk, az elsősorban az NB1-es klubokért szorítóknak. A Diósgyőr bár előnyről szenvedett vereséget hazai pályán, mégis örülhetett a végén.

Európa Liga selejtező; 2. forduló
Az már korábban ismert volt, hogy a hazai pálya, most sem lesz az igazi hazai pálya a Diósgyőr számára, ugyanis a Litex Lovecset Nyíregyházán voltak kénytelenek vendégül látniuk a miskolciak.

A fogadóirodák az első meccshez hasonlatosan a bolgár szinten sztárcsapatnak számító vendégeket látták esélyesebbnek, még úgyis, hogy a lesajnált magyarok kétgólos előnnyel várták a mai visszavágót első meccsen tapasztalt remek helyzetkihasználásuknak köszönhetően.

A diósgyőri szurkolók már az első percektől tisztában voltak vele, hogy ha Szivics Tomiszlav tanítványai csak egy gólt is szereznek, hosszabbítás nem lehet. Ennek megfelelően, ha nem is esztelenül, de bátran támadgattak a borsodiak. Ennek igaz nem akcióból, de lett is eredménye. Ugyanis a szünet előtti hajrában Gosztonyi András volt eredményes, egy ügyesen betekert, és jogos megítélt büntetőből.

A folytatás azonban nem egészen úgy alakult, ahogy vártuk, Szivics mester várta volna. Nem egyszer Kádárék az utolsó pillanatban vágták a labdát Antal Botond kapuja elől. Bár muszáj hozzátennünk, hogy a bolgár fordítás nem csak kolumbiai Jordán dupláján, hanem a néha elmélázó diósgyőri játékosokon is múlott.

Összességében elmondható, hogy a DVTK megérdemelten, bár az utolsó pillanatokban fogcsikorgatva, izgulósan búcsúztatta a papíron kétszer olyan erős kerettel rendelkező Litexet.

A Magyar Kupa előző idénybeli döntésének következő ellenfele az orosz FK Krasznodar lesz.

Diósgyőri VTK – Litex Lovecs 1-2
Gólszerzők: Gosztonyi (38. perc-büntetőből), illetve Jordán (80., 85-b.)
Továbbjutott a DVTK, 3-2-es összesítéssel.

Balogh József