Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

FIFA 15 botrány: Kimarad a világ egyik legerősebb bajnoksága!

Súlyos titokról rántotta le a leplet a minap, az Electronic Arts nevű videójátékkiadó. A cég szerint ugyanis kimarad a legújabb FIFA 15-ből a brazil Serie A. Így többek között olyan labdarúgókat kell nélkülöznie majd a játékban a gamereknek, mint a világbajnok Ronaldinho.

www.ultimateteam.co.uk

Már a korábbi években is találkozhattunk hajmeresztő döntésekkel az EA Sports részéről, amikor lényegében neve nincs ligákat vettek fel pártfogoltjaik közé, miközben olyan csapatoktól fosztottak meg minket, mint a Sparta Praha, a Slavia Praha (mindkettő cseh), vagy a Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas (mindhárom török).

Persze egy-egy bajnokság kimaradásának oka elég sokrétű lehet. Itt van például a török Süperlig, amely a pár évvel ezelőtti bundabotránya óta nem kapja meg a bizalmat.

A legújabb hivatalos hír azonban arról szól, hogy a brazil liga licenctulajdonosával nem sikerült megegyezni, így a legnagyobb helyi klubokat kell nélkülöznünk a FIFA 15-ös kiadásában. Amely pont abban az esztendőben jelenik meg ilyen hiányos állapotban, amikor abban az országban rendezték a Világbajnokságot.

Nagy kérdés, hogy jövőre visszakerül-e a Serie A a játékba.

Balogh József