Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Hivatalos: Magyar tehetséget igazolt az RB Leipzig

Amit a sajtó már hetek óta kiszimatolt immáron hivatalosan is megerősített tény: Kalmár Zsolt Németországban folytattja pályafutását.

redbulls.com

Ötödik alkalommal volt aktív az átigazolási piacon a Németországban rohamos fejlődést produkáló RasenBallsport Leipzig. Az osztrák Red Bull által szponzorált klub ezúttal az egyik legnagyobb magyar tehetséget igazolta le Kalmár Zsolt személyében. A 19 esztendős középpályást hétfő este mutatták be, kedd délelőtt pedig már a csapattal is edzett.

“Zsolt Kalmár az egyik legnagyobb magyar tehetség és a képességei alapján remekül passzol hozzánk. Ő egy fiatal játékos nagy potenciállal, kora ellenére már elegendő tapasztatattal rendelkezik és nagy felelősséget vállal, amit az is mutat, hogy az U19-es válogatott kapitánya. Természetesen örülünk neki, hogy Zsolt további ajánlatok ellenére mellettünk döntött.” – mondta a Red Bull sportigazgatója, Ralf Rangnick.

Kalmár a Győri ETO saját nevelésű játékosa, a magyar csapat 1 millió euró körüli összeget kapott a játékosért. A középpályás már háromszor játszott a magyar válogatottban is, az OTP Bank ligában 23 találkozón lépett a gyepre. Kalmár 2019 nyaráig szóló szerződést szignált az RB Leipzig csapatánál, mezszáma a 19-es lesz.

A magyar játékosnak nem lesz könnyű dolga a Bundesliga 2-ben érdekelt csapatnál, hiszen igen nagy osztrák és német tehetségek vannak a Leipzig középpályáján. Az edző, Alexander Zorniger védekező-és támadó szerepkörben is számol Kalmárral.

Galeß