Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Katasztrófális (!?) igazolás küszöbén a Barca

Még le sem igazolták, máris ízekre szedi a sajtó és a szurkolók egyaránt a Valencia francia válogatott védőjét, akit egy korábbi katalán védő is kritikával illetett. A sajtóban az ukrán Dmitro Csihrinszkij szerződtetését emlegetik, melybe anno nagyon belefürödtek a katalánok.

Kép Forrása: chescandinavia.com

A szóban forgó játékos a 30 esztendős Jérémy Mathieu, aki 2009 óta erősíti a Denevéreket, korábban pedig a Toulouse és a Socheaux játékosa volt. A kétszeres francia válogatott középső védő 177 alkalommal öltötte magára a Valencia mezét tétmérkőzésen.

Mint ismeretes a katalán sztárgárda védelmét rengeteg kritika érte az utóbbi időben, a szurkolók pedig már-már követelik a vezetőségtől, hogy erősítsék azt meg, ám senki sem Mathieu érkezését várja. Sokan felteszik a kérdést, hogy mivel jobb Mathieu, mint jelenleg Pique, vagy épen Mascherano!? A biztosítékot pedig az vágta ki teljes mértékben, hogy a hírek szerint a katalán klub vezetősége 20 millió eurót kíván adni az immáron már 31. életévét töltő, nem éppen fiatal védőért.

A hír hallatán a klub korábbi védője Rafael Márquez is megszólalt – “Nem hiszem, hogy elég színvonalas játékos ahhoz, hogy a Barcelonában játsszon, főleg nem ennyi pénzért. Remélhetőleg átgondolják a döntést, és olyanra költik a vagyont, aki tényleg megéri.”

A szurkolók, a klub szimpatizánsai egyenesen a fejüket fogják a lehetséges transzfer hallatán, mely a sajtó szerint a küszöbön van. Az elmúlt években számtalan sztárvédő neve felmerült, mint potenciális jelölt, gondoljunk csak Thiago Silva, vagy épen David Luiz nevére, ám a Barca vezetősége nem tette meg a kellő lépéseket, mondhatni a védelmen spórolt, míg a támadószekciót Neymar és Suárez kaliberű játékosokkal erősítette hatalmas összegekért.

A szurkolók Hummels, Vertonghen, vagy épen fiatal Marquinhos érkezésében bíznak, és halkan jegyezzük meg, hogy szerződtetésük 20 millió euró fejében, vagy kicsivel többért ugyan úgy lehetséges…

Arrow