Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Manchester United: 7-0-ás győzelemmel debütált Van Gaal – videóval

Beindult a nagyüzem az Amerikai Egyesült Államokban, számos európai klub megérkezett a tengeren túlra. Hódítanak a Premier League csapatok, s közülük a Manchester United mért egy hatalmas zakót David Beckham korábbi csapatára a Los Angeles Galaxyra.

Kép Forrása: goal.com

Los Angeles Galaxy–Manchester United 0–7
G: – ill. Welbeck (13.), Rooney (42.-büntetőből, 45+1.), R. James (62., 84.), A. Young (88., 90+1.)

Igazán jól sikerült Van Gaal bemutatkozása a Vörös Ördögök kispadján, a holland tréner ugyanis hét gól közepette debütált, és mind a hét találatot játékosai szerezték. A holland mester regnálásának első találata Welbeck nevéhez fűződik, az angol válogatott támadó a 13. percben közel harminc méterről laposan lőtt a kapuba a kapufa segítségét kihasználva. Ezt követően a félidő végén kétszer is megvillant Rooney, aki előbb a 42. percben egy büntetőt helyezett el a bal alsó sarokban, majd három minutummal később egy centerezett labdát vétett el a védő, mely Rooney elé került, aki nagy nehezen áthámozta magát az előtte álló kapuvédőn.

A második játékrész is a Vörös Ördögökről szólt, illetve Reece James góljairól, aki elképesztő mód mutatkozott be. Van Gaal bizalmat adott a 20 esztendős védőnek, aki két góllal hálálta ezt meg, előbb a 62. percben remekül érkezett egy a második hullámba visszatett labdára és lőtte ki a bal alsót, majd a 84. percben egy kipattanót passzolt 16 méterről az üres kapuba. Az utolsó tíz perc három gólt hozott, ezt követően Young pillanatai következte. A 88. percben remekül lépett ki a 29 esztendős szélső, tolta el a labdát a kifutó kapus mellett és passzolt a kapuba a tizenhatos sarkáról. A végeredményt a 91. percben állította be, a teljesen széteső Galaxy védelem közepette.

Felhívnánk mindenkinek a figyelmét, hogy a mai napon veszi kezdetét az Internacional Champions Cup, melyre a következő klubok kaptak meghívást: Manchester United, Manchester City, Liverpool, AS Roma, Real Madrid, Olymiakos, Internazionale és AC Milan.

További felkészülési mérkőzések:

FC Dallas–Aston Villa 0–2
G: – ill. Weimann (43.), N’Zogbia (48.)

Columbus Crew–Crystal Palace 2–2
G: Bedell (15.), Paladini (80.), ill. G. Murray (36.), Gray (70.)

Arrow