Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Négy gól és pocsék büntetőzés után kikapott a Manchester City – videóval

Csütörtökre virradóra is folytatódtak a Bajnokok Kupája küzdelmei, ezúttal a regnáló angol bajnok a Manchester City és a mögötte szorosan ezüstérmesként végző Liverpool csapott össze New Yorkban a Yankee baseball stadionjában, melyet az MLS legújabb klubcsapata a Manchester City FC fog használni.

Liverpool – Manchester City 2-2 (0-0) – büntetőkkel 3-1
G: Henderson (59.), Sterling (85.) ill. Jovetic (53., 68.)

A gyep minősége és az átalakítás igen furcsa volt, a szemnek nehéz volt megszoknia, ám mint fent is említettük, ez rendszeressé válik, ugyanis David Villa és Frank Lampard új csapatának egyenlőre ez lesz az otthona. A csapatok nagy vehemenciával vetették magukat a mérkőzésbe, ám az első játékrészben csupán pár nagy helyzetet jegyezhettünk fel, gól nem született. A fordulást követően aztán az 53. percben megtört a gólcsend, egy középre bepasszolt labdát a láberdő közepette valahogy a kapuba juttatta Jovetic. Sokáig nem volt előnyben Pellegrini csapata a válasz 6 perccel később megérkezett Sturridge kapott remek labdát, majd készített a mellette érkező Henderson elé, aki nem teketóriázott és kilőtte a bal felsőt. A folytatásban Jovetis ismételten megmutatta, hogy miért igazolták őt le, a montenegrói csatár megszerezte újabb találatát, mellyel, már négynél tart a tornán. Öt perccel a rendes játékidő vége előtt aztán Sterling egalizált, több gól nem született, így jöhettek a büntetők.

A párbajt a Kolarov-Sturrigde páros kezdte és mindkét fél hibázott, ám a folytatásban liverpooli részről Can és Henderson is értékesítette büntetőjét, míg a City részéről Toure és Navas is rontott, így Iheanacho hiába lőtte be, a túloldalon Lucas sem hibázott, mellyel a vörösök begyűjtötték a győzelmet.

A-csoport
1. Manchester United 5 pont (3-2)
2. AS Roma 3 pont (3-3)
3. Internazionale 3 pont (1-1)
4. Real Madrid 1 pont (1-2)

Július 26 Manchester United – AS Roma 3-2
Július 26 Real Madrid – Internazionale 1-1 – büntetőkkel 2-3
Július 29 Manchester United – Internazionale 0-0 – büntetőkkel 5-3
Július 29 Real Madrid – AS Roma 0-1
Augusztus 2. Internazionale – AS Roma
Augusztus 2. Manchester United – Real Madrid

B-csoport
1. Liverpool 5 pont (3-2)
2. Manchester City 4 pont (7-3)
3. Olympiakos 3 pont (3-1)
4. AC Milan 0 pont (1-8)

Július 24. Olympiacos – AC Milan 3-0
Július 27. AC Milan – Manchester City 1-5
Július 27. Liverpool – Olympiacos 1-0
Július 31. Liverpool – Manchester City 2-2 – büntetőkkel 3-1
Augusztus 2. Olympiacos – Manchester City
Augusztus 2. AC Milan – Liverpool

A torna góllövőlistája:
4 gólos: Jovetic (Manchester City)
2 gólos: Rooney (Manchester United), Totti (AS Roma), Sterling (Liverpool)
1 gólos: Henderson (Liverpool), Sinclair (Manchester City), Navas (Manchester City), Iheanachi (Manchester City), Muntari (AS Milan), Bale (Eral Madrid), Icardi (Internazionale) Pjanic (AS Roma), Mata (Manchester United), Dominguez (Olympiacos), Papazoglu (Olympiacos), Bouchalakis (Olympiacos)

Arrow