Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Történelmi mérkőzésen nyertek Markó Edina tanítványai

Első hivatalos válogatott mérkőzését játszotta Székelyföld legjobb hölgylabdarúgói a magyar nemzeti csapat ellen. A találkozó igazi ünnepe volt a női focinak.

Első alkalommal lépett pályára Székelyföld hölgyválogatottja nemzetközi mérkőzésen. – fotó: uh.ro

A románoktól elszenvedett vereség után Székelyföld válogatottja ellen játszott péntek kora este a magyar válogatott. A találkozó előtt a magyar csapat tagjait fogadta Székelyudvarhely polgármestere, Benedek Árpád Csaba, és Dusinszky Ildikó. A két válogatott Himnuszát a Székely Dalegylet énekelte el.

Közel ezer szurkoló látogatott ki a találkozóra. – fotó: uh.ro

A sportág népszerűsítésére meghirdetett mérkőzésen szépszámú közönség gyűlt össze a sétatéri stadionban, és nem sokat kellett várni az első magyar gólra, ezt a magyar válogatott szerezte Kaján Zsanett révén, aki bő negyedóra után már kettőnél járt. Előbb remek mozdulattal lőtte ki a hosszú sarkot, majd Pádár Anita helyzete után – Kajtár Linda nagyot védett – érkezett a legjobb ütemben. A folytatásban egészen a hajráig kellett várni az újabb magyar gólra, Csiszár Henrietta lépett ki, emelése azonban Kajtárban elakadt, nem sokkal később Nagy Lilla szlalomozott át a székely védelmen, és mattolta a kapust. A félidő vége előtt nem sokkal Ambrus szabadrúgásból lőtt kapufát.

A női foci ünnepe volt a péntek esti székely-magyar – fotó: uh.ro

Az első játékrészben a nagyobb tapasztalattal felvértezett magyar nemzeti csapat nem nagyon engedte kibontakozni a lelkes vendéglátókat, ennek ellenére igen színvonalas összecsapással ajándékozták meg a kilátogató mintegy ezer nézőt.

A második félidőben átrendezte a sorokat Markó Edina, illetve Székely János is forgatta együttesét. A magyar együttes ekkor is támadóbban lépett fel, igaz a székely hölgyekben is ott volt a veszély, hiszen a széleken több ízben is a védelem mögé tudtak kerülni. Az ötvennyolcadik percben Sipos Lilla egy kapufa utáni lecsorgót pofozott be, majd a hajrában Pádár Anita biztosította be az ötgólos sikert.

Ki kell emelni, hogy a veszélyes magyar lehetőségek nagy részét Kajtár Linda elképesztő bravúrokkal hatástalanította. A gólokról nem tehetett a kapus.

Székelyföld – Magyarország 0-5 (0-3)
Székelyudvarhely, 950 néző, vezette: Bajkó Barna (Csíkszereda), Szabó Attila (Székelyudvarhely), Simó Zoltán (Székelykeresztúr)
Székelyföld: Kajtár – Sárosi, Göder, Miklós, Máté – Papp, Balázs Cs., Ambrus, Sinka – Bálint R., Sipos (játszottak még: Bartalis, Caldare, Bíró, Péter K., Dávid, Geréd, Bíró E., Krall, Bajkó, Rusz).
Magyarország: Bíró – Pincze, Csiszár, Gá T.l, Szeitl – Hummel-Smuczer, Vágó F., Papp D., Nagy L. – Pádár, Kaján (játszottak még: Szabó B., Tálosi, Pinczi, Sipos L., Marsai, Zimányi-Kovács, Szőcs, Vidács)
g.: Kaján (8., 17.), Nagy L. (40.), Sipos L. (58.), Pádár (85.)

Gavalovits Sándor