Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Olasz sztárklubban köthet ki a Shakhtar “disszidáló” ásza

Ukrajnában embertelen körülmények uralkodnak, nap mint nap halnak meg ukrán, vagy épen oroszbarát katonák, civilek, nők és gyerekek. A szakadárok bázisa, központja a kelet-ukrajnai Donetsk városa, mely egyben a Shakhtar Donetsk székhelye. Az ukrán erők a város bevételét tervezik, a játékosok pedig félnek, így teljesen érthető módon nem kívánják kockáztatni életüket.

Kép Forrása: goodfon.su

Az ukrán klub külföldön tartózkodott és játszott több felkészülési mérkőzést, azonban hat játékos úgy döntött lelép, megdobbant, nem tér vissza a városba. Közülük öt brazil és egy argentin, többükről most sem lehet tudni, hogy hol tartózkodik. Nem úgy a csapat egyik ásza Douglas Costa, aki már a váltás lehetőségét vizsgálja, hiszen nagy valószínűséggel egyhamar nem lesz rend a polgárháborús térségben.

Costa elmondta, imádja a klubot, tiszteli és szereti a szurkolókat, ám fél és az élete sokkalta fontosabb. Az olasz sajtó, pontosabban a Corriere dello Sport arról számolt be, hogy az AC Milan már felvette a kapcsolatot a játékos ügynökével. Galliani és a Douglast képviselő játékosügynök túl van az első találkozáson, ám részleteket nem lehet tudni.

Azt, hogy miként válthat klubot a 23 esztendős brazil középpályás nem tudni, ahogyan arról sincsenek pontos információk, hogy mi a Shakhtar Donetsk hivatalos álláspontja disszidáló játékosaival szemben. A transfermarkt.de 17 millió euróra taksálja a játékos piaci árát, akinek szerződése hosszútávon 2018 nyaráig köti őt ukrán klubcsapatához, ám senki nem kérheti tőle, hogy élete árán játsszon.

Costa 2010-ben szerződött Ukrajnába, azóta 169 tétmérkőzésen öltötte magára a Shakhtar mezét, ez idő alatt 33 gólt és 33 gólpasszt jegyzett. Valószínűleg a többi “disszidáló” játékos is hasonló képen fog eljárni, új klubot keres. Douglas iránt egyébként korábban a Juventus is érdeklődést mutatott.

Közben megjegyeznénk, hogy a sztárjait nélkülöző Shakhtar Donetsk tegnap este így is elhódította a szuperkupát az ősi rivális Dinamo Kijev 2-0-ás legyőzésével.

Arrow