Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ötöt kapott a Milan, győzött a Liverpool – videóval

Újfent meglepően nagy pofonba szaladt bele az AC Milan labdarúgócsapata a Bajnokok Kupáján, mely ezúttal az angol bajnok Manchester City ellen maradt csúnyán alul. Az első mérkőzésén nyerő Olympiacos ezúttal kikapott, a görögök kapuját Megyeri Balázs védte.

Kép: Picture David Klein/Sportimage

Liverpool – Olympiacos 1-0 (1-0)
G: Sterling (6.) ill. –

Megyeri Balázs ezúttal kezdőként kapott szerepet a görög bajnok Olympiacos és az angol ezüstérmes Liverpool összecsapása során. A válogatott kapuvédőnek hamar maga mögé kellett nyúlnia, ugyanis némi szerencsével, de Sterling már a 6. percben betalált, mely mint később kiderült a végén győztes gól lett. A Milan 3-0-ás legyőzése után ezúttal kikapott az Olympiacos, mely a mutatott játékkal nem lehet elégedetlen, nem mondhatjuk, hogy alárendelt szerepet játszottak volna.

AC Milan – Manchester City 1-5 (1-4)
G: Muntari (42.) ill. Jovetic (12., 58.), Sinclair (14.), Navas (23.), Iheanacho (26.)

A görögök elleni csúfos kudarcot követően ezúttal sem tudott javítani a Filippo Inzaghi vezette milánói alakulat, mely ezúttal egy ötöst könyvelhetett el. Az alaphangot Jovetic gólja adta meg, a City első valamirevaló lehetőségét gólra váltotta, majd Sinclair révén gyorsan meg is duplázta azt. A piros-feketék kapuvédője nem volt a helyzet magaslatán, gyakorlatilag ami kapura ment, az gól is lett, a 23. percben Navas, majd három perccel később Iheanacho is eredményes tudott lenni, A szépítésről a csapatkapitány Muntari gondoskodott, hogy aztán hosszú szünetre mehessenek a felek, ugyanis az időjárás miatt jó sokat állt a játék. A második félidőre Balotelli is kifutott, ám csapatán ő sem tudott segíteni, gólt újfent a City szerzett. Jovetic keretbe foglalta a meccset.

A-csoport
1. Manchester United 3 pont (3-2)
2. Internazionale 3 pont (2-1)
3. Real Madrid 0 pont (1-2)
4. AS Roma 0 pont (2-3)

Július 26 Manchester United – AS Roma 3-2
Július 26 Real Madrid – Internazionale 1-1 – büntetőkkel 2-3
Július 29 Manchester United – Internazionale
Július 29 Real Madrid – AS Roma
Augusztus 2. Internazionale – AS Roma
Augusztus 2. Manchester United – Real Madrid

B-csoport
1. Manchester City 3 pont (5-1)
2. Olympiakos 3 pont (3-1)
3. Liverpool 3 pont (1-0)
4. AC Milan 0 pont (1-8)

Július 24. Olympiacos – AC Milan 3-0
Július 27. AC Milan – Manchester City 1-5
Július 27. Liverpool – Olympiacos 1-0
Július 30. Manchester City – Liverpool
Augusztus 2. Olympiacos – Manchester City
Augusztus 2. AC Milan – Liverpool

A torna góllövőlistája:
2 gólos: Rooney (Manchester United), Jovetic (Manchester City)
1 gólos: Sinclair (Manchester City), Navas (Manchester City), Iheanachi (Manchester City), Muntari (AS Milan), Sterling (Liverpool), Bale (Eral Madrid), Icardi (Internazionale) Pjanic (AS Roma), Totti (AS Roma), Mata (Manchester United), Dominguez (Olympiacos), Papazoglu (Olympiacos), Bouchalakis (Olympiacos)

Arrow