Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 1. forduló: Döntetlennel nyitott a címvédő

Rangadóval kezdett a Debrecen az élvonalbeli bajnokság nyitányán. Kondás Elemér legénysége egy vitatható tizenegyesnek köszönhetően vesztett két pontot Nyíregyházán.

Bajzát Péter (szemben) és a Nyíregyháza majdnem térdre kényszerült. fotó: nso.hu

Taktikázott egy kissé Kondás Elemér, hiszen a Loki mestere nem a legerősebb kezdőjével állt fel a Szpari elleni bajnoki nyitányon, gondolva a BATE Borisov elleni BL-selejtezőre, de így is fölényben futballozott a cívisvárosi alakulat, és ha nem hibázzák el a helyzeteiket, már a szünetre eldönthették volna a három pont sorsát. Az első percekben Seydi fejese még nem okozott nagy galibát, Tisza lövésénél viszont már Balogh kapusnak kellett védenie, majd Bódi emelt a lécre. A Nyíregyháza nem sok veszélyt jelentett Poleksic kapujára, így a montenegrói kapusnak többnyire csak a kirúgásokkal és egy-egy kósza beíveléssel kellett foglalkoznia. Mígnem a félidő derekán előbb Bódi lövése akadt el Seydiben, majd egy jobb oldali beadást akadályoztak meg a hazai védők. Tisza Tibor ezen az estén be volt oltva a gólszerzés ellen, hiszen két perc alatt két nagy helyzetet is elpuskázott, Balogh védése után a Seydi által visszagurított labdát volt képtelen a kapuba juttatni a válogatott támadó. A hajrához közeledve aztán a félpályánál labdát szerzett a Loki, Lázár emelte oda Seydi elé, aki senkitől sem zavartatva rövid labdavezetés után tizenkét méterről a hazai kapu közepébe lőtt. A hajrában Pekár beívelését csúsztatták ki a DVSC védői Bajzát elől, majd Rezes pörgetését fogta Poleksic.

A szünetben mindkét edző változtatott, és ennek köszönhetően stabilabb lett a nyíregyházi védelem, de továbbra is a bajnok uralta a találkozót. Közvetlenül a szünet után azonban Rezes kis híján meglepte egy szabadrúgással Poleksicet, aki azonban védeni tudott. A piros-fehérek újabb helyzetekkel igyekeztek végleg pontot tenni a találkozó végére, de Tisza újfent csak korábbi csapattársát tette naggyá. A második félidőben az iram kissé visszaesett, és bár a játékrész derekán Bajzát remekül hozta helyzetbe Pákoliczot, a középpályás fölé lőtt. Az utolsó húsz percre egállal fordultak a felek, ugyanis Kassai egy vitatható tizenegyest ítélt meg Zsidai szerelése után a Szpari javára, amelyet Pekár értékesített. A hajrában már csak egy Seydi lövést jegyezhettünk fel.

Az eredmény a látottak alapján nem feltétlenül reális, hiszen a Loki jóval több helyzetet alakított ki, de mivel ezeket rendre kihagyták, valamint Kassai Viktor egy vitatható büntetőt adott meg, mellyel élt a Szpari, így nem lehetett más a vége, mint döntetlen.

Nyíregyháza – DVSC-Teva 1-1 (0-1)
g.: Pekár (73., 11-esből) ill.: Seydi (38.)
s.: Bajzát (68.) ill.: Ludánszki (59.), Morozov (81.), Lázár P. (90+2.)

Gavalovits Sándor