Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Shaqiri mégis távozik Münchenből?

A Real Madridhoz aláíró Toni Kroos után újabb sztárja hagyhatja az FC Bayern München csapatát, ezúttal a svájci reménység lehet a távozó.

fussball.ch

Ugyan kijelentette már az FC Bayern München, hogy terveznek a jövőben Xherdan Shaqirivel, a 22 esztendős középpályás azonban ennek ellenére is eligazolhat. Matthias Sammer sportigazgató nemrégiben jelentette ki, hogy a terveiben van a játékos, a svájci azoban a Twitteren válaszolt neki, hogy ő a jelenben él. Mindezek után újra aktuálisak lettek az átigazolási hírek, melyeket alátámaszt az apró sztár nyilatkozata is:

“Éppen szabadságon vagyok és nem tudom, mi történik. A bátyám foglalkozik most az ügyeimmel. Nem tudom, hogy van a kapcsolat a Juventusszal, és semmit sem tudok a Liverpoolról vagy a Monacoról. De a Juventus természetesen egy jó lehetőség lenne, pont, mint a Liverpool vagy a Monaco.” – nyilatkozta a ‘Tuttasport’-nak Shaqiri.

Shaqiri Josep Guardiola edző alatt nem igazán jut a kívánt játéklehetőséghez, és a nagy konkurrencia miatt nem valószínű, hogy a következő szezonban más helyzetben lenne. A Basel nevelése a Juventus és a Liverpool után a Monaconál is a listára került, a Real Madridba távozó James Rodríguez pótlására szerződtetnék.

“A Juventus egy nagy klub, ki ne akarna ott játszani? Jelenleg a Bayernnél vagyok, de nem nevezném visszalépésnek a karrieremben a Juventust.” Majd kitért 2016-ig szóló szerződésére is: “Ez az egyetlen, ami most biztos.”

Galeß