Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

U19-es válogatott: Vereség az üzbégektől

A felkészülés finiséhez érkezett a Mészöly Géza irányította U19-es válogatottunk, amely tizenegy nap múlva megkezdi szereplését a hazai rendezésű EB-n.

Németh Márió “csak” egyenlíteni tudott. – fotó: MLSZ

Az utolsó simításokat végzi Mészöly Géza és a szakmai stáb az EB-re készülve, és bár az elmúlt időszakban szép eredményekkel jelentkeztek a fiatalok, Üzbegisztán nagy falatnak bizonyult. Már az első félidőben fölénybe kerültek az ázsiaiak, aminek gól lett a vége. Alig pergett le az első negyedóra, amikor Urinbajev Hrabina Alex mellett passzolt a kapunkba. A gól után sokáig kiegyenlített játék folyt a pályán, egy szabadrúgás után nagyot kellett védenie az üzbég kapusnak, mígnem a 23. percben Bobál Gergelyt buktatták a büntetőterületen belül, Németh Márió pedig higgadtan a kapu jobb oldalába helyezte a jogos tizenegyest. A folytatásban is inkább a mieink akarata érvényesült, de hiába került helyzetbe Kalmár Zsolt, nem tudott élni a lehetőséggel, majd ugyanő tizenegy méterről alig tekert mellé. A hajrában még egy távoli üzbég veszély okozott némi riadalmat, de Hrabina hárított.

Fordulás után szinte azonnal újra vezetéshez jutottak az üzbégek, Urinbajev egy bal oldali beadást lőtt a rövid sarokba. Ekkor már Leindler állt a magyar kapuba. A szünetbeli sorcsere után magára húzta ellenfelét a magyar együttes, majd a hajrában több nagyobb lehetőséget is elpuskáztak a mieink. A végén Bobál Dávid centerezése Mervó Bence belsőzött öt méterről a lécre, a kipattanót pedig csúnyán eltörte.

Ezzel a vereséggel nyolcadik idei felkészülési meccsén első vereségét szenvedte el a Mészöly-csapat, pedig magasabban rangsorolt ellenfelek ellen is játszottak a mieink. Az utolsó felkészülési összecsapás szintén Üzbegisztán ellen lesz. Július 11-én, szintén este hétkor mérik össze újra a felek.

Magyarország – Üzbegisztán 1-2 (1-1)
Magyarország: Hrabina Alex (Leindler Domonkos, 46.) – Medgyes Zoltán (Talabér Attila, 46.), Asztalos Dávid, Lenzsér Bence, Forgács Dávid (Bobál Dávid, 61.) – Nagy Dominik (Csábi Mihály, 61.), Kalmár Zsolt (Tóth László, 61.) , Németh Márió (Mervó Bence, 61.) – Kővári Róbert (Zsótér Donát, 46.), Bobál Gergely (Balogh Norbert, 61.), Vida Krisztopher (Varga Szabolcs, 46.)
Gólszerző: Németh Márió 23. (11-esből), ill. Urinbaev (16., 50.)

Gavalovits Sándor