Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Vb-résztvevő támadót szerződtethet a Mainz

Német sajtóértesülések szerint a Bundesligában folytathatja a pályafutását az algériai válogatottal világbajnoki nyolcaddöntős jobb oldali támadó, El Arbi Hillel Soudani.

El Arbi Hillel Soudani – mondial-2014-football.com

A shop.kicker.de információi szerint a 26 esztendős futballista – aki jelenleg Horvátországban, a Dinamo Zagrebben rúgja a bőrt – elképzelhető, hogy a következő idénytől már a Mainz sikeréért küzd majd. Nem kizárt ugyanakkor az sem, hogy a másodosztályú Kaiserslautern csap le a 24 válogatott mérkőzésen 11 gólig jutó csatárra.

Soudani 2011-ben került Európába, s előbb két szezont a portugál élvonalbeli Guimaraesben futballozott, majd tavaly nyáron szerződött mostani állomáshelyére. A mindkét lábával ugyanolyan technikás labdarúgó sportolói karriere tekintetében tehát mindenképp előrelépést jelentene a német első osztályban szerepelni, ráadásul az előző idénye alapján erre meg is érett: a zágrábiaknál ugyanis összesen 45 tétmeccsen kapott bizalmat és ezeken az összecsapásokon 19 gólig és 11 gólpasszig jutott.

Az egyezség létrejöttét megnehezítheti ugyanakkor, hogy a négymillió euróra taksált gólvágó jelenlegi szerződése 2017 nyaráig köti a Dinamo Zagrebhez.

Budai Levente