Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Women’s Soccer Cup 2014: Gólzáporral a nyitó napon

Péntek délután két helyszínen kezdődött meg az idei női labdarúgótorna, melyet a Ferencváros és a Millenium International Kft közösen rendez. A nyitó napon a Ferencváros a cseh Slavia Praha, míg az osztrák Neulengbach a szlovén Pomurje ellen lépett pályára.

A fiatal zöld-fehér együttes megszorongatta nevesebb riválisát. – fotó: fradi.hu

Igazán színvonalas összecsapásokkal indított a torna, hiszen a Ferencváros hazai környezetben, a Népligetben fogadta a Slavia Praha együttesét. Dörnyei Balázs csapata nem illetődött meg a rutinosabb riválistól, bár a végeredmény végül a cseheknek kedvezett. Az időjárás is kegyeibe fogadta a csapatokat, hiszen az egésznapos kánikula a fél ötös kezdésre enyhült, sőt, még egy kis eső is megérkezett a második félidőre.

A találkozó igen kiegyenlített első félidőt hozott, aminek következtében a mezőnyben olykor csapkodó volt a játék mindkét oldalon, ámde idővel megnyugodott mindkét együttes, ami élvezhetővé tette a találkozót. Az első helyzetre sem kellett sokáig várni, egy cseh szabadrúgást kellett Németh Júliának ártalmatlanná tennie, majd Bognár Enikő löketét fogta a prágai kapus. Majd fokozatosan alakította ki lehetőségeit a Ferencváros, többek között a friss szerzemény bosnyák Krso révén, aki bizonyította, hogy jó barátságot ápol a labdával, illetve Manja Benak lövését kellett fognia a csehek kapusának. A kettő között egy cseh lövés zúgott el keresztbe Németh kapuja előtt, majd az első negyedóra végén Krascsenics Petra robogott el a jobb oldalon, de beadása elment a kapu előtt. A mérkőzés közben folyamatos cserékkel éltek az edzők, hogy mindenki lehetőséghez juthasson, Dörnyei Balázs majdnem nyerőt húzott a félidő derekán: Szabó Viktória remekül szállt be, és kicsi – pontosabban egy jó passz – hiányzott ahhoz, hogy Szabó helyzetbe kerüljön. A folytatásban is akadt helyzet mindkét oldalon, de gól nem született. A legnagyobb lehetőséget a zöld-fehérek hagyták, ki miután az első játékrész hajrájához közelítve közvetett szabadrúgáshoz jutottak, ám Krso kicsit sokat várt, így odalett a lehetőség. A másik oldalon pedig egy szöglet után alakult ki veszély, de a zöld-fehér védelem a gólvonalról tudott takarítani.

Ami nem ment az első félidőben, ment a másodikban. Az ezúttal már Samu Anna által őrzött ferencvárosi háló rezdült meg először, egy szélről bepasszolt labdát tekertek a bal felsőbe, Samu tehetetlen volt. Az első tíz percben ebben a játékrészben a támadósorba feltolt Vőfély Noémi emelése érdemel említést, ám nem sokkal a bekapott gól után Horváth Zsófia olyan huszonöt méterre a kaputól gondolt egyet és rátűzte, be is akadt a léc alá a játékszer. A cseheket igencsak felpaprikázta a gól, előbb Brázdová lőtt az oldalhálóba, majd Kruzová beadását Divisová emelte fölé, mígnem egy magyar szöglet után Manja Benak érkezett, és máris a hazaiaknál volt az előny. De nem tartott sokáig a zöld öröm, mert Necidová egy szöglet után talált Samu mellett a kapuba, Két perccel később ismét ugyanő volt eredményes, ezúttal fejjel vette be Samu kapuját. A hetvenhatodik percben aztán az újabb hidegzuhany. Ismét sarokrúgás után kapott gólt a Fradi. És miután az eredmény már nem változott, a Slavia kétgólos győzelmet aratott a fiatal magyar együttes felett. Ám mivel a szervezők különleges szabályt hoztak, miszerint az azonos pontszám esetén a gólkülönbség rangsorol, de ha az is megegyezik, akkor a tizenegyesek rangsorolnak. A higgadtabb csehek ebben is jobbak voltak, igaz Németh Júlia remek érzékkel hárított a párbaj során, de miután a zöldektől hárman, a csehektől csak ketten hibáztak, így a teljes összkép a Slavia győzelmét hozta, azonban a ferencvárosi lányoknak nem kell szégyenkezniük, mert amíg a legerősebb összeállításban futballoztak, alaposan megnehezítették a látogatók dolgát, sőt két remekbe szabott góllal jelentkeztek.

Ferencváros – Slavia Praha 2-4 (0-0) – tizenegyesekkel 2-3

A nap másik összecsapásán a St. Pölten szintén gólzáporos összecsapáson verte a szlovén Pomurje csapatát, ott 4-3 lett a végeredmény, míg a tizenegyeseket a szlovének rúgták jobban.

Az A. csoport állása (zárójelben a tizenegyes párbaj eredménye):
1. Slavia Praha 1 1 – – 4-2 +2 3 pont (3-2)
2. Neulengbach 0 – – – 0-0 0 0 pont (0-0)
3. Ferencváros 1 – – 1 2-4 0 pont (2-3)

A B. csoport állása:
1. St. Pölten 1 1 – – 4-3 +1 3 pont (4-5)
2. Astra HFC 0 – – – 0-0 0 pont (0-0)
3. Pomurje 1 – – 1 3-4 0 pont (5-4)

Gavalovits Sándor