Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Török Szuperkupa: Ádáz büntetőpárbaj után a Feneré a serleg – videóval

Története során kilencedik alkalommal hódította el a Török Szuperkupát a Fenerbahce, miután büntetőkkel legyőzte az ősi rivális Galatasarayt, mely a mérkőzés oroszlánrészében hősiesen védekezett.

Fenerbahce – Galatasaray 0-0 – böntetőkkel 3-2

Az első pillanattól kezdve megragadta a kezdeményezést a Fener, ám vagy a célzóberendezésekkel volt gond, vagy Muslera avatkozott remekül játékba. A második félidőt nagyon megnyomták Kartl tanítványai, ám a Galata kihúzta döntetlenre a kilencven percet. A lefújás pillanatában 17-7 volt a kapuralövési arány, Prandelli tanítványai pedig csupán egyszer találták el Demirel kapuját. A hosszabbítás aztán igen unalmasra sikeredett, sem a Fener, sem pedig a Galata nem tudott kaput találó lövést bemutatni, így 120 percnyi játék és nyolc sárgalap után jöhetett a büntetőpárbaj. Az első pár Adin és Kuyt betalált, ám a folytatásban a Fener zsinórban kettőt (Erik, Topuz), míg a Galata hármat (Inan, Melo, Kortukus) rontott. Meireles betalált, ezzel pedig négy ár után a Fenernél volt az előny. Hiába rúgta be Yilmaz az ötödiket, Kadlec is értékesítette azt, így a sárga-kékek örülhettek.

A Fenerbahce ezzel az örökranglistán megelőzte a Besiktas és a Trabzonspor csapatát, mindkét együttes 8 győzelmet tud felmutatni, míg a rekorder a mai vesztes a Galatasaray 13 elsőséggel.


Arrow