Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

30 klub akarja a 15 éves tehetséget

A világ egyik legnagyobb tehetsége jelenleg Norvégiában futballozik, de ez hamarosan megváltozhat, ugyanis Európa legtöbb klubja soraiban tudná a reménységet.

bild.de

A norvég bajnokságban nem lépett pályára még olyan fiatal játékos, mint Martin Ödegaard. A Stömsgodset IF alkalmazásában álló középpályás 15 évesen, három hónaposan és 27 naposan debütált hazája legmagasabb osztályában. Azóta 11 mérkőzés van a háta mögött, három gólt és három asszisztot jegyez.

“A klubokat nem tudom megnevezni, de szinte mindegy is akkor, hogyha az ember összeszámolja azt, hogy hányan érdeklődnek felőle.” – mondta Odegaard apja a ‘Verdens Gang’ nevű lapnak.

A norvég U17-es válogatott játékos már a Bayern München, a Manchester United és a VfB Stuttgart csapatainál is járt próbatréningen. A ‘Bild’ és a német sajtó természetesen annak örülne, hogyha Ödegaard a Bundesligába igazolna, a Stuttgart és a Bayern esélyes a futballista megszerzésére. Azonban a Real Madrid is a kérők között, a sztárokkal tűzdelt spanyolok 15 millió eurót is készek kifizetni Ödegaardért.

“Természetesen nem lehet őt Lionel Messivel összehasonlítani, de van benne valami Messiből. Martin egy szuper-tehetség. Gyors, nagyon jól cselez és remek passzokat ad. Hogyha továbbra is jól dolgozok, egy nagyon ígéretes jövő áll előtte.” – fogalmazott a korábbi norvég válogatott Kjetil Rekdal a ‘Welt’-nek adott interjújában.

Ödegaard szerződése a télen jár a a Strömsgodsetnél, a tárgyalások már folynak, de lehet, hogy nagyon klub kötelékébe áll a fiatal játékos.

Galeß