Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A PSV legjobbja kosarat adott a fél világnak!

Talán túlzás nélkül állíthatjuk, hogy az Eredivisie éllovasának legjobb játékosa nem más, mint a holland válogatottal a Világbajnokságot is megjáró Memphis Depay. Ha más nem, az biztos, hogy még a mértékadó transfermarkt.de szerint is a ghánai származású játékos a legértékesebb, az eindhoveni kirakósban.

www.goal.com

Depay még csak a szárnyait bontogatta azokban az időkben, amikor Dzsudzsák Balázs a PSV Eindhoven szurkolók egyik legnagyobb kedvencének számított. Manapság már a 20 éves balszélső mondhatja el ezt magáról.

Nyáron, Depay a holland válogatottban sem vallott szégyent, amikor éppen Louis van Gaal a csapatba tette. Ez, na meg az előző idénybeli, PSV-s formája volt az, ami több sztárklub figyelmét is felkeltette. Ám szinte biztos, hogy a játékos, pontosabban az őt képviselők, illet e a klubja is a legjobb döntést hozták: Memphis Depay uganis szerződést hosszabbított a PSV-vel.

És hogy mit is jelent utóbbi tény? Depay 2018-ig kötelezte el magát Eindhovenbe, amelyből a későbbiekben a lehetséges kérőnek ki kell majd vásárolnia, vélhetően busás áron. Addig viszont ott a lehetőség a fiatal támadó előtt, hogy jelenlegi 12 millióra becsült piaci értékét akár még feljebb srófolja, így hozva még nagyobb hasznot mind a saját, mind nevelőklubja számára.

Balogh József