Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Ágyúsok vagy Sasok? – Community Shield

Az angol szuperkupa (mint a legtöbb szuperkupa) a szezon nyitányát jelzi, ahol a tavalyi bajnok, a Manchester City, és az előző idei FA-kupa-győztes, Arsenal, méri össze erejét.

Forrás: walwidehd.com

Mindkét klub jó teljesíményt nyújott tavaly a hazai porondon, de a BL-ben a nyolcaddöntőben kiestek a Barcelona és a Bayern München ellen. Ennek az idénynek is nagy tervekkel vágnak neki, lássuk mi sülhet ki ebből a meccsből!
Kezdjük a tavalyi bajnokkal, a City kerete továbbra is bombaerős, csak kiegészítő emberek távoztak, mint Rodwell, Lescott, Barry vagy Pantilimon, de sikerült szerződtetni a Porto-tól Fernando-t a középpályára és az argentin kapust, Willy Caballero-t. Érkezett még egy 20 éves középpályás, Bruno Zuculini, de ő valószínűleg elmegy még kölcsönbe. Na, és persze az Arsenal-tól elhozták Bacary Sagna-t (amúgyis híresek arról, hogy sokat igazolnak az Arsenal-ból), valamint Frank Lampard-ot a New York City-től kölcsönbe. Ez komoly botrányt kavart a két klub közt, ahol amúgy sem felhőtlen a viszony, mert Wenger szerint a világoskékek így akarják kikerülni az FFP szankcióit. Pellegrini sem volt rest, azonnal közölte Wenger-rel, hogy inkább foglalkozzon a saját dolgával.
Az Arsenal jól erősített a nyáron, távozott Johan Djorou, akiért 2,8 millió eurót fizetett a Hamburg, rajta kívül elment a már említett Sagna, Fabianski, Bendtner, Park Chu-Young, valamint Carl Jenkinson, de ő csak kölcsönbe a West Ham-hez. Az érkezők oldalán már sokkal nagyobb nevek vannak, Alexis Sánchez, Mathieu Debuchy, David Ospina, a fiatal jobbhátvéd, Calum Chambers és visszatért kölcsönből a vb-n nagyot alkotó Joel Campbell. Az Arsenal tehát sokat erősödött a nyáron, és komolyan gondolhatják, hogy van esélyük a bajnoki címre, ha sikerül megfelelően beépíteni az új embereket.
Ami a kezdőket illeti, egyik csapat sem a legerősebb összeállításában fog a pályára lépni, mert sokan még a vb utáni szabadságukat töltik. Az Arsenal-nál továbbá eléggé valószínűtlen, hogy a Barcelona-hoz valószínűsíthetően hamarosan távozó Thomas Vermaelen játszik, valamint a londoniaknál rengeteg sérült is van, a City-nél csak Negredo hiányzik sérülés miatt.
Várható kezdők:
City: Hart, Richards-Nastasic-Boyata-Clichy, Fernando-Javi Garcia, Silva-Nasri-Milner, Jovetic.
Arsenal: Szczesny, Debuchy-Koscielny-Miquel-Gibbs, Arteta-Wilshere, Sánchez-Ramsey-Campbell, Sanogo

A mérkőzést vasárnap 15:45-től a Sport2 közvetíti.

Tereh Balázs