Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Xavi még fontosnak érzi magát

Az FC Barcelona rutinos középpályása, Xavi Hernández úgy gondolja, hogy bár valószínűleg utolsó idénye következik a katalán sztárcsapatban, még mindig fontos tagja lehet a kezdőtizenegynek.

www.goal.com

Saját elmondása szerint Xavi kiemelkedő szerephez jutni Luis Enrique edzősködésének első évében is. Mi több, a katalán középpályás motor úgy érzi, hogy 17. szezonjában ennyi talán már ki jár neki, főleg úgy, hogy most mindent a Barcelonára tesz föl, lévén lemondta a további szereplést a spanyol válogatottban, a balul sikerült Világbajnokságot követően.

Tehát magyarul Xavi elhatározta, hogy 34 esztendősen bebizonyítja, bizony helye van a klubjában, még ha sok kritika is érte őt azért a játékáért, amelyért korábban még az egekbe magasztalták:
„Az én időm a nemzeti csapatnál véget ért, és mostantól összpontosítok az egyetlen célomra, a Barcára. Én veszettül versenyképes vagyok. Keményen fogok dolgozni, hogy hasznos legyek. Motiváltabb vagyok, mint az első napomon, mert szeretem mindezt. Keményen hajtok, hogy továbbra is fontos legyek. Az edző hozza a döntéseket, és készen állok bármire, és elfogadni a helyzetet. Nyerni akarok, legalább egy címet.” –fogadkozott Xavi, a futball történelmének egyik legtrófeagazdagabb játékosa.

Balogh József