Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Főtáblán a DVSC-verő fehérorosz BATE, gálázott az APOEL is

Mind a fehérorosz, mind a ciprusi bajnok magabiztosan lépett tovább a selejtező utolsó köréből, miután három, illetve négy góllal nyert.

Négy gólnak, és főtáblára jutásnak örülhetett az APOEL. – fotó: uefa.com

A DVSC-t búcsúztató BATE, akárcsak az APOEL, 1-1-ről, idegenben lőtt találattal várta a visszavágót saját otthonában, így kedvező helyzetben volt a két együttes. A Slovan Bratislavának, valamint az Aalborgnak gólt, gólokat kellett szereznie a továbbjutás esélyeinek növelésére, de végeredményben nem jött össze.

Jól kezdett a BATE, ugyanis már a tizennegyedik percben Rogyionov révén a kapufát találták el, ám sokáig csak kisebb lehetőségekig jutottak el a sárga-kékek, mígnem az első félidő hajrájában Gordejcsuk elé tálalt Rogyionov. A támadó pedig a jobb sarokba lőtt. A Slovan elvétve jutott el a fehérorosz kapuig, azt is leginkább a második félidőben tette. Előbb Gorosito lőhetett, de Csernik kapus védett. A folytatásban aztán már csak a BATE volt a pályán: Rogyionov a második félidő derekán másodszor is a lécet találta el, könnyen megduplázhatta volna előnyét a Jermakovics-brigád. Ami késett, nem múlott, persze ehhez kellett egy buta kiállítás is Seydouba Soumah részéről. Az emberelőnybe kerülő BATE peig élt a lehetőséggel, és egy perc alatt Krivec, majd Rogyionov révén bebiztosította a győzelmet, és ezzel a továbbjutást.

Nicosiában sem mérték szűken a sikert a hazaiak, akik a dán Aalborg együttesét küldték haza felnégyelve. Hasonlóan a BATE-hoz, az APOEL is az első negyedóra végén jegyezhette fel első nagyobb helyzetét, de Tiago Gomes fejesét bravúrral szedte ki Larsen kapus. Tizenhárom perccel később már ő is tehetetlen volt Vinicius Oliveira lövésénél, nyolc perc múlva megvolt az első dán ziccer is, Enevoldsen fejesét azonban a kapus védte. A szünetre aztán kétgólos előnnyel vonulhatott a ciprusi bajnok. Történt ugyanis, hogy egy szöglet után Tomas De Vincenti fejelt Larsen kapujába. Kényelmes előnye tudatában sem állt vissza az APOEL, de csak a második játékrész derekán tudott újfent betalálni. Mario Sergio szabadrúgása után Aloneftis talált be, az utolsó negyedórára végkép eldőlt a találkozó Sheridan szépségdíjas góljával. A ciprusiak végig fölényben futballozva húzták tehát be a párharc visszavágóját.

Az eredmények:
BATE – Slovan 3-0 (1-0)
g.: Gordejcsuk (41.), Krivec (84.), Rogyionov (85.)
kiállítva: Seydouba Soumah (79., Slovan, második sárgával)

APOEL – Aalborg 4-0 (2-0)
g.: V. Oliveira (28.), De Vincenti (43.), Aloneftis (64.), Sheridan (75.)

Továbbjutott a BATE 4-1-gyes összesítéssel, illetve az APOEL 5-1-gyel.

Gavalovits Sándor