Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL sorsolás: Nagy ismétlők, szuperrangadók! – Csodálatos ősz várható

A szokásokhoz híven temérdeknyi sztárvendég előtt, illetve közreműködésével zajlott le az idei Bajnokok Ligája csoportkör sorsolása is. Idén is alakultak ki érdekesebb, akár halálcsoportnak is titulálható négyesek.

Mint mindig, idén is fényes külsőségek között rendezték meg a sorsolást, amelyen elsősorban a harminckét együttese volt érdekelt. Az eseményen jobbára a Real Madrid érdekeltségébe tartozó személyek kerültek valamilyen mellékszerepbe, mint például Iker Casillas, aki az előző győztes Real Madrid csapatkapitányaként hozta vissza, és ajánlotta fel a BL trófeát az új szezonra.

A sorsolás szerencsére most is zökkenőmentesen zajlott lényegében, így talán jobb is, ha megnézzük, hogy mi vár ránk, az elkövetkezendő bő három hónap során!

A 2014-2015-ös Bajnokok Ligája csoportbeosztása:

A csoport:
Az idén tavasszal BL döntőbe jutó, és spanyol bajnoki címet nyerő „Matracosok” jó eséllyel pályázhatnak idén is minimum a nyolcaddöntőre, akárcsak a Juvnetus együttese. Az oalszok tavaly az utol pillanatban bukták el az őszt, ám meglepődnénk, ha az Olympiakosz, vagy a rutintalan Malmö „óriást ölne”.
1. Atlético Madrid
2. Juventus
3. Olympiakosz Pireusz
4. Malmö

B csoport:
A címvédő Real Madrid útja a BL történetének első címvédéséhez ki van kövezve a jelek szerint. Az idei egyetlen újonc Razgrad egyelőre még csak szokja majd még a sorozat légkörét, amitől az elmúlt öt évben meglehetősen elszokhatott a Liverpool csapata.
1. Real Madrid
2. FC Basel
3. Liverpool
4. Ludogorets Razgrad

C csoport:
Halálcsoport a javából. Ebben a kvartettben nagyot is lehet égni, ám komoly meglepetésnek egyik klub kiesése sem számítana, ahogy a továbbjutása sem.
1. Benfica
2. Zenit Szentpétervár
3. Bayer Leverkusen
4. AS Monaco

D csoport:
Arsenal – Dortmund ismét, akárcsak tavaly. Egy éve oda-vissza verték egymást, kérdés, hogy idén mire mennek egymással, kiegészülve a szinte mindig pofozógép Anderlecht, és az állandóan nagyon veszélyes, és otthon mindig harapós Galatasaray.
1. Arsenal
2. Borussia Dortmund
3. Galatasaray
4. Anderlecht

E csoport:
A 2013-as király Bayern több régi ismerőssel találkozik. A Bajorok nem először fogják megkóstolni a moszkvai műfüves telet/őszt. A Manchester City foga már tavaly is beletört a bajor kolbászba. A Roma szintén ritka vendég manapság a Bajnokok Ligájában, így ők is új, szép színt hozhatnak a sorozatba, minimum decemberig.
1. Bayern München
2. Manchester City
3. CSZKA Moszkva
4. AS Roma

F csoport:
Kíméletlen, vérre menő rangadókra van kilátás a Barcelona, és a PSG között. A franciákat fűti a reváns lehetősége, miközben a Barca megújulásban van még a kezdőcsapatában is. Az Ajax most is megrángathatja a nagyok bajszát, ám az APOEL-t sem szeretnénk leírni, hiába kongatják már évek óta a szakértők azt a bizonyos harangot, a ciprusi futball felett.
1. Barcelona
2. Paris Saint-Germain
3. Ajax
4. APOEL

G csoport:
A Schalke idén már Szalai Ádám nélkül fog neki rontani a Chelsea-nek, kérdés, hogy José Mourinho idén mennyi lehetőséget hagy az ellenfeleknek, a csoportküzdelmek során. A Sporting manapság az Európa Ligában vitézkedett, és idén sem lepődnénk meg, ha tavasztól a második számú európai kupasorozatban vitézkedhetnének.
1. Chelsea
2. Schalke 04
3. Sporting Lisszabon
4. Maribor

H csoport:
Sok-sok kérdőjel, bár talán nem kiabáljuk el, ha a Debrecent búcsúztató BATE-t nevezzük a szezon futottak még kategóriás együttesének. A Porto, a Shakhtar, és a Bilbao komoly csatát fog vívni, és gyanúnk szerint majd a fehérorosz klub lesz a mérleg nyelve az előbbi hármas esetében.
1. FC Porto
2. Shakhtar Donyeck
3. Athletic Bilbao
4. BATE Boriszov

Balogh József