Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Remek találkozón nyert nehezen a Bayern

Rövid ünnepség után elkezdődött a Bundesliga, az FC Bayern München az ambíciózus VfL Wolfsburg ellen lépett pályára a tömött Allianz Arénában.

kicker.de

Sok sérülttel, érdekes felállással játszott a Bayern. A mérkőzés kiegyenlített volt a kezdeti periódusban, a Wolfsburg főleg a széleken próbálkozott. A vendégek komoly helyzetig nem jutottak el, Neuer mindössze Vierinha lövése után kellett, hogy aktivizálja magát. A bajorok Robben révén jutottak az ellenfél kapuja elé. A holland egyik beadása után Lewandowski lőtt akrbatikus mozdulattal, de Grün bravúrosan hárítani tudott. Majd érkezett a félidő egyetlen gólja, melynek előkészítője Robben volt, a befejező szerepet Müller vállalta magára.

A második félidő egyból góllal kezdődött: Robben indult meg, mindenkit kicselezett és a hálóba lőtte a labdát. A Bayern ezt követően ráült az eredményre. Lewandowski került a kapu elé, de körülményes volt, így nem jelentett komoly veszélyt. A Wolfsburg a becserélt Arnold és Caligiuri révén is aktívabb lett. Érkezett a szépítő gól is: Jung bedobása után Olic húzott a tizanhatos vonalánál Badstuber mellett és óriási bombát eresztett meg. A hajrában a ziccerig nem jutó, de folyamatosan támadó Wolfsburg Arnold beadása után ziccert hagyott ki, Malanda nem tudta a kapufáról kipattanó labdát egy méterről! az üres kapuba tenni. Rode rá párc percre betalált, de les miatt érvénytelenítették – bár nem volt az.

Az utolsó percekben a Bayern sorra hagyta ki a helyzeteket, Robben a kapufát is eltalálta. Csodálatos, kiegyenlített és pörgős mérkőzéssel kezdődött egy a Bundesiga, mely Müncheni sikert hozott.

Bundesliga 1.forduló, péntek:

FC Bayern München – VfL Wolfsburg: 2-1
Gólszerzők: Müller 35. Robben 46. ill. Olic 52.

Galeß