Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

EL: Nagy a tét a Loki számára

A Debrecen ma este 19:30-kor a Young Boys otthonában lép pályára, a tét nem kicsi, hiszen a párharc győztese bejut az Európa Liga csoportkörébe. Mindkét oldalról nyilatkoztak a felek, a DVSC vezetőedzője nehéz mérkőzésre számít, még a svájciak csapatkapitánya szerint sokkal jobb ellenféllel játszanak, mint az előző körben.


Kondás Elemér a csapat sajtótájékoztatóján nyilatkozott: ’’Nagyon nehéz mérkőzésre készülünk, tisztában vagyunk vele, hogy a Young Boys kiváló csapat. Már a hét elején megkezdtük a ráhangolódást az összecsapásra, az edzés mellett videózással készültünk, a csapattal együtt megnéztük és kielemeztük a Young Boys Grasshoppers elleni bajnokiját. Párharcról van szó, a célunk, hogy minél jobb eredményt érjünk el már az első meccsen. Szeretnénk gólt, gólokat lőni, mert egy Bernben szerzett találatnak nagy jelentősége lenne.”

A sajtótájékoztatón ott volt a csapatkapitány, Szakály Péter is: ’’Kielemeztük a Young Boys játékát, és azt tudom mondani, hogy egy nagyon szervezett csapattal találkozunk csütörtök este. Nem téveszt meg minket, hogy nem kezdtek jól a bajnokságban, ráadásul javuló formát mutatnak, hiszen az utóbbi két mérkőzésüket megnyerték. Egy nemzetközi kupamérkőzés azonban mindig más, itt bármi előfordulhat. Talán esélyesebb a hazai gárda, de szeretnénk felborítani a papírformát.’’

A vendégek részéről is a csapatkapitány, Steve von Bergen beszél az esélyekről: ’’Szeretnénk bejutni a csoportkörbe az Európa-ligában. Nagyon keményen dolgoztunk az előző szezonban, hogy végül a harmadik helyünket bebiztosítsuk. Most le akarjuk aratni a munkánk gyümölcsét. A Debrecen remek csapat és két klasszissal jobb, mint az előző ellenfelünk, az Ermisz Aradippu. Mindig különlegesek az európai porondon játszott mérkőzések, okosan, türelmesen kell futballoznunk. Az elsődleges célunk az, hogy lehozzuk az első meccset kapott gól nélkül.”

A magyarok részéről sok a hiányzó, a BATE Boriszov ellen kiállított Boudla eltiltását tölti, még Tisza, illetve Mihelic sérülés miatt maradt ki az utazó keretből, Volas napok óta beteg, nem is edzett a csapattal, az ő játéka is kérdéses.

A mérkőzést 19:30-tól a Duna Tv közvetíti.

Pék Márk