Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Előnyben a Porto, döntetlenezett a Celtic – BL-összefoglaló

A Porto Franciaországban aratott 1-0-s győzelmet, míg a Celtic megszerezte az idegenben lőtt gólt, ami még sokat számíthat a továbbjutás szempontjából.

Lille – Porto: 0-1
G:
Herrera (62.)
Lille:
Enyeama – Beria, Kjaer, Basa, Souaré  – Balmont (Marcos Lopes 62.), Mavuba, Gueye – Corchia, Kalou (Roux 76.), Origi
Porto: Fábiano –  Danilo, Maicon, Martins Indi, Alex Sandro – Casemiro – Brahimi (Tello 60.), Neves (Goebel 74.), Herrera, Óliver (Quaresma 89.) – Martínez
Sárga: Corchia (52.), Roux (82.) ill. Danilo (7.), Balmont (33.)


A meccs első érdemleges momentuma a 12. percben adódott, amikor Óliver lövését védte Enyeama. A csapatok gyűrték egymást, de komoly helyzetet (vagy úgy egyáltalán bármilyet) nem sikerült kidolgozniuk, erre szokták azt mondani, hogy a játék küzdő szelleme dominált. A 45. percben Jackson Martínez eresztett meg egy lövést a tizenhatoson belülről, de Enyeama simán hárított. Az első félidő hosszabbításában Corchia került ordító helyzetbe, de fölé bombázott 10 méterről. 7 perccel az újrakezdés után Neves próbálkozhatott, de nem sikerült megtornáztatnia Enyeama-t. A 61. percben aztán a vendégek előnyhöz jutottak, Herrera közelről érkező jobblábas lövése kifogott a nigériai kapuson. Szinte rögtön a gól után Martínez fejelhetett, de Enyeama ezt hárította. A legvégén még Nolan Roux próbálkozott egy lövéssel, de a vendégek kapusa védeni tudott. A Porto végig jobban játszott, megérdemelten nyertek, így kényelmes pozícióból várhatják a visszavágót.


Lille 0-1 FC Porto (Play-Offs) Highlights 20-08… by Vizyeo
Maribor – Celtic: 1-1
G: Bohar (14.) ill. McGregor (6.)

A meccs kiegyenlített volt, de a Celtic állt közelebb a győzelemhez, igaz a döntetlen még mindig nekik kedvez. A korai vezetást lövetően a szlovénok hamar válaszoltak, de a legkomolyabb lehetőségek a Celtic előtt adódtak. Kétszer is a gólvonalról tisztáztak a szlovénok, bár a második alkalomál Van Dijk fejese saját csapattársában, Johansen-ben akadt el, aki lesen volt. Azért a Maribor-nak is volt lehetősége, Tavares lövése centikkel kerülte el a kaput. Aztán a 73. percben történt esemény fogja szolgáltatni a vitatémát egy darabig. Kayal-t buktatták a büntetőterületen belül, de a bíró nem ítélt tizenegyest. A Celtic boldog lehet az idegenben lőtt góljával, míg a Mariborra nagyon nehéz túra vár Skóciába.