Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Euro 2020: Szeptemberben döntenek a helyszínekről

Mint ismert, 2012-ben elfogadta az UEFA Michel Platini ötletét, miszerint hat év múlva nem egy vagy két ország, hanem tizenkét európai város ad otthont a kontinensviadalnak. Csütörtökön az is kiderült, szeptember közepén nevezik meg a győztes pályázókat.

Budapest a jelenleg még tervekben létező Puskás stadionnal száll versenybe.

Első körben tizenkilenc város pályázott a rendezésre, köztük Budapest. Az európai szövetség tizenkét alapcsomagot, és egy döntős csomagot ítél oda tizenhárom városnak. Az alapcsomag három-három csoporttalálkozót és egy negyed- vagy nyolcaddöntőt foglal magába, a másik csomag két elődöntőt, és a finálét.

Utóbbira München (Allianz Aréna) és London (Wembley) jelentkezett be, ugyanakkor a két város egy-egy alapcsomagra is beadta pályázatát. Döntés szeptember 18-án, eredményhirdetés egy nappal később 13.00 és 13.30 között.

A szavazás menete:
1 – A döntős csomagot ítélik oda
2 – A negyeddöntős csomagról döntenek
3 – Hat vagy nyolc térségre osztott Európából választanak egyet-egyet a nyolcaddöntőkre, de csak, ha nem kaptak meccset az előző kettő csomagból
4 – A maradék nyolcaddöntőket osztják el

Hat város biztosan hoppon marad a tizenkilencből.
A pályázók:
Budapest, Baku, Brüsszel, Amszterdam, London, München, Minszk, Jeruzsálem, Szófia, Bukarest, Stockholm, Koppenhága, Szkopje, Cardiff, Szentpétervár, Dublin, Bilbao, Glasgow, Róma.

Gavalovits Sándor