Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Kakuta Madridban folytatja

A Chelsea fiatal francia játékosa kölcsönbe kerül Spanyolországba.

Kép:theguardian.com

A londoni kékek még 2007-ben szerezték meg Kakutát, akit akkoriban kiemelkedő tehetségnek tartottak. Fiatalkora miatt nagy botrány lett az ügyből, minden esetre mai szemmel nézve nem biztos hogy megérte annyit vesződni érte.

Az összes utánpótlás válogatottat megjárt játékos fejlődése ugyanis közel sem töretlen. Az utánpótláscsapatból gyorsan felkerült a felnőttek közé, ám ott az eredményekkel bizony adós maradt. A Chelsea kölcsönadta a fiatal játékost – többször is. Először a Fulham kapta meg, onnan ment a Boltonhoz, majd Dijon, Vitesse, Lazio volt a sorrend. Ez a lista egy spanyol állomáshellyel gazdagodik, nevezetesen a Rayo Vallecabóval.

A Rayo egyébként is szereti feltölteni keretét nagyobb klubboktól kölcsön kapott fiatal labdarúgókkal, így részükről egyáltalán nem váratlan ez a transzfer. Az viszont egy másik dolog, hogy Kakutának ez már a hatodik kölcsönszerződése, és vitathatatlanul kevés hasznot hoz klubjának. Ebből kiindulva egy újabb eredménytelen szezon után nem lenne meglepő ha útjára engednék őt a kékek. A fiatal szélsőnek tehát bizonyítania kell a következő szezonban.