Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

La Liga: jön az első forduló – beharangozó

Hosszú várakozás után végre útjára indul a La Liga a 2014-2015-ös kiírása. A mai napon egyből négy mérkőzést rendeznek, majd vasárnap és hétfőn már a sztárok is csatlakoznak.

Kép: Molnár Krisztián

A nyitány Malagában lesz esedékes, ahová a Bilbao látogat. Az Athletic Bilbao tavaly sikeresen kiharcolta a BL selejtező jogát, így jelen pillanatbanan bajnoki kötelezettségek mellett a Napoly elleni visszavágó kapja a legnagyobb figyelmet. Kérdéses hogy a rotáció hogyan fog működni a csapatnál, így nőnek az esélyei az egykor szebb napokat is látott Malagának. Minden esetre két jó csapat csap össze, és remek mérkőzésre van kilátás.

A program a Granada Deprtivo mérkőzéssel folytatódik. Ha csak abból indulunk ki, hogy a Depor most jutott vissza az első osztályba, a már tavaly is élvonalbeli Granadát tekinthetjük a mérkőzés esélyesének. A két klub múltját figyelembe véve viszont már egyértelműen az újonc csapat tűnik jobbnak. Szoros mérkőzés lesz, bármi lehet. Ezzel egy időben viszont egy óriási rangadót is rendeznek, mégpedig a Sevilla-Valencia összecsapást. A forduló egyik legnagyobb párosítása az biztos. Mindkét csapat nagy reményekkel vág neki a bajnokságnak, és céljaikhoz egy jó rajt jelenthetné az első lépcsőt. A siker viszont csak a másik testén keresztül lehetséges. Épp ezért számít csemegének a két top csapat randevúja.

Levezetésként a későeste az Espanol szórakoztathat minket, amely az Almeria otthonába látogat. Tavaly egyik fél sem zárt jó évet, az Almeria bent maradása egy ponton múlt, az Espanol viszont csap kettővel szerzett többet náluk. Mindkét oldalon a bent maradás a cél, amihez viszont pontok kellenek. Ezért fontos az ő összecsapásuk.

Vasárnap a Real Sociedad is megkezdi majd az évet. Mindenképpen szeretnék megjavítani a tavalyi 7. helyüket, amihez az első lépést az Eibar elleni győzelem jelenthetné. Erre minden esély adott, hiszen a két klub közti különbségek óriásiak. Az Eibar tavaly bajnok lett a spanyol második vonalban, ám meglepetés lenne ha bármilyen veszélyt tudnának jelenteni a Sociedadra.

A Barcelona este játszik majd az Elche ellen. Az esélyeket kár taglalni, hiszen minden emberi számítás szerint a katalánok sikerére van a legnagyobb esély. Az edzőváltás után újjáépül az utóbbi évek sikercsapata. Érdekes lesz majd látni, miként teljesítenek majd a katalánok, és milyenek az edzői stáb elképzelései a játékot illetően. Persze az első fordulóban még nem várható tőlük túl kiforrott játék, de mindenképpen láthatunk majd jelzésértékű mozgásokat, amik sokat elárulhatnak a Barca következő évéről. Rajtuk kívül lesz még két mérkőzés, nevezetesen a Celta Vigo-Getafe, és a Levante-Villarreeal.

A Szuperkupa döntő után mindkét madridi csapat játszik egy-egy bajnokit is. A Real a Cordobát fogadja, míg az Atletico a Rayo otthonába látogat. Velük kapcsolatban is elmondható az ami a Barcelonánál is volt. A mérkőzés elsősorban nem az ellenfél miatt, hanem az újdonságok miatt lesz érdekes. A címvédőnél történtek nagyobb változások, így ott több lesz a látnivaló. Abból a szempontból legalábbis biztosan, hogy több az új játékos, és fel lehet majd mérni, mennyire sikerültek jól az igazolások, mennyire sikerült pótolni a távozókat. Látnivaló persze akad bőven a Real oldalán is. A Real Madrid hazai pályán játszik majd, és félelmetesen erős keretével nem kizárt hogy gálával üzen majd a többieknek. Erre többek között a barcának és az Atleticónak is van esélye, de ott még össze kell érnie az új közegnek, és első nekifutásra talán még nem elvárható egy nagy különbségű győzelem, de majd meglátjuk.

Mérkőzések:

Szombat
19:00 Malaga – Athletic Bilbao (TV: Sport 2)
21:00 Sevilla – Valencia (TV: Sport 2)
21:00 Granada – Deportivo
23:00 Almeria – Espanol (TV: Sport 2)

Vasárnap
19:00 Eibar – Real Sociedad (TV: Sport 1)
21:00 Barcelona – Elche (TV: Sport 1)
21:00 Celta Vigo Getafe
23:00 Levante – Villarreal

Hétfő
19:45 Real Madrid – Cordoba (TV: Sport 1)
22:00 Rayo Vallecano – Atletico Madrid (TV: Sport 1)

Baranyai Balázs