Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Mascherano: „Még nem láttuk a legjobb Messit”

Az FC Barcelona sokoldalú védekező játékosa, Javier Mascherano szerint Lionel Messi még nem érte el pályafutása csúcsát, és 27 esztendősen itt van előtte a lehetőség, hogy még hatalmasabbá váljon.

o.canada.com

Bár sokak szerint az argentin támadó már most a futball történetének leghatalmasabbjai közé emelkedett – például négy Aranylabdájának köszönhetően -, az előző évad szenvedései után most ott van előtte a lehetőség, hogy kivételes tudásával visszasegítse a Barcelonát a csúcsra, feltéve, ha ismét nem hátráltatják majd a sérülések.

Érzi honfitársában a további fejlődési lehetőséget, a korábbi Liverpool középpályás Mascherano is, aki nem fukarkodott a szép szavakkal, és egy kicsit a pár héttel ezelőtti Világbajnokságra is visszagondolt:
Messi már nagyon sokat kiadott magából. De mégsem hiszem azt, hogy már láttuk előjönni a legjobbját. A legjobb 16 között a Világbajnokságon nem tudtuk azt játszani, amit akartunk, mégpedig a támadásokra összpontosítani. A védekezést kellett előtérbe helyezni, így Ő, és Higuaín egy kicsit elszigetelődött. Leonak védekező munkát is végeznie kellet, és Ő hajlandó is volt erre. Mindannyian tudtuk, hogy nem ezt a stílust szereti a legjobban, de ő sohasem panaszkodott. Neki az volt a legfontosabb, hogy a csapatnak jó legyen. A dolgok nem voltak könnyűek számára, de nélküle nem értünk volna el a döntőbe.” – Mascheranro szavait pedig nem is tudná más igazolni jobban, hogy ugyan Messi négy gólt szerzett a VB-n, azokat jobbára a torna elején szerezte. Ám a „Bolha” fontossága valóban vitathatatlan, lévén a FIFA is őt választotta meg a legjobb játékosnak Brazíliában.

Balogh József