Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Megegyezett a Barca a brazil játékossal

Néhány napja már téma Spanyolországban a hír: egy brazil védővel erősít a Barcelona. Mégsem kapták fel annyira a dolgot, hiszen annyira valószínűtlennek tűnt a dolog, hogy mindenki kacsának hitte.

Kép: jornaldehoje.com.br

A Marca viszont már tényként közli a megállapodást, a katalán klub és Douglas Pereira között. A brazil játékos a védelem jobb oldalán bevethető, de nem ő fogja kiszorítani Dani Alvest az biztos. Ennek oka leginkább a szerződés kezdetében keresendő, mivel Douglas csak jövő nyáron érkezik majd Barcelonába. Viszont hogy utána mennyi köze lesz a kezdőcsapathoz nem tudni. Az minden esetre sokat sejtet, hogy hazájában sem tartják túl sokra őt, e mellett pedig az idő sem neki dolgozik: már a 24. életévét tapossa.

További egy évet tehát biztosan hazájában tölt majd, ahol eddigi klubjánál a Sao Paulónál játszik majd. Érsekesség az ügylettel kapcsolatban, hogy Douglas játékjogának 40%-át egy bizonyos Traffic Company birtokolja. Ez a cég támogatta még Keirrisont és Henriquét is, mindketten a Barca szerződtetésében álltak korábban, habár nem tudtak karriert befutni Katalóniában. Keirrison pedig tétmeccsen még csak föl sem húzhatta magára a gránátvörös-kék mezt. Ezek alapján bőven van rá esély, hogy Douglas sem sokkal többre hivatott.

Ezeken a dolgokon mondjuk még kicsit korai töprengeni, ráérünk majd jövő nyáron elmélkedni az akkor már 25 éves brazil védő kvalitásait illetően. Addig is az számít az egyetlen kérdésnek a Barca háza táján, hogy Cuadrado érkezik-e a Fiorentinától, vagy marad a már jól ismert felállás jobbhátvéd poszton.

Baranyai Balázs