Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: Kiütés Nyíregyházán, KTE siker Pécsett

A Nyíregyháza simán győzött hazai pályán a Pápa ellen, a hazaiak már nagyon korán kétgólos előnybe kerültek, amit könnyedén meg is tartottak. A Kecskemét az első bajnoki győzelmét szerezte meg a Pécs otthonában, de még így is csak a 12. helyen állnak a tabellán.


Nyíregyháza – Pápa:

A hazaiak már a 9. percben megszerezték az előnyt, Törtei Tamás szöglete után Mohamadou Abdouraman a léc alá fejelt, 1-0. A vendégeknek még ki sem józanodtak az első bekapott gól után már is jött a második, Pákolicz Dávid ívelte át a labdát balról, a rosszul helyezkedő Csizmadia Csaba felett, és a hosszún érkező Bajzát Péter jobbal a jobb kapufa segítségével a hálóba bombázott, 2-0. A vendégek vezetőedzője már a félidő felénél cserére szánta el magát, melynek köszönhetően támadóbbá vált a csapat, de gólt az első játékrészben már nem tudtak szerezni. A második játékrészben kevés helyzet adódott, a ráadásban még a csereként beálló Pekár László talált a hálóba, ezzel kialakítva a 3-0-s végeredményt.

Pécs – Kecskemét:

A várakozásoknak megfelelően a Pécs volt a kezdeményezőbb együttes, de a helyzeteiket nem tudták gólra váltani, amely meg is bosszulta magát, hiszen a 14. percben a vendégek az első valamirevaló helyzetükből gólt szereztek. Vukaszovics passzát Balázs Bebeto elé sarkazta, aki 16 méterről, jobbal a bal alsó sarokba lőtt, 0-1. A gól után kiegyenlítődött a játék, de a rengeteg technikai hiba miatt elég nézhetetlen volt a játék, az első félidőben már nem is akadt említésre méltó történés. A második félidő elején jött a hidegzuhany, már kettővel vezetett a Kecskemét, a 48. percben Szavics a bal oldalon kiugratta Bebetót, aki laposan középre lőtte a labdát, Balázs érkezett, és jobbal, hat méterről az elvetődő Gőcze alatt a kapu közepébe pofozta a labdát, 0–2. A Pécs Pölöskey révén még szépített a 86. percben, de pontot már nem tudtak menteni.

Nyíregyháza – Pápa: 3-0 (2-0)
G: Abdouraman (9.), Bajzát (12.), Pekár (93.) – ill. –

Pécs – Kecskemét: 1-2 (0-1)
G: Pölöskey (86.) – ill. Bebeto (14.), Balázs (48.)

Pék Márk