Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: Nikolics dupla, újabb Vidi siker

A Videoton sima mérkőzésen 3-0-ra verte a Puskás Akadémiát, ezzel továbbra is 100%-kosak maradva a bajnokságban. A meccsen duplázó Nikolics klubtörténelmet írt, hiszen ő az első olyan játékos a csapat történetében, aki zsinórban 7 tétmérkőzésen betalált.

Forrás: nemzetisport.hu

A Vidi már az első percben megszerezhette volna a vezetést, egy szép akció végén Nikolics lőtt, de a bal alsóba tartó lövést Danilovics hárította. A 6. percben újabb hatalmas lehetőséghez jutottak a hazaiak, Juhász lerántását követően 11-est kapott a Videoton, de Nikolics nem tudta értékesíteni azt. Sorra jöttek a székesfehérvári helyzetek, a jég a 26. percben tört meg, Oliveira emelt középre a jobbszélen, a beadásra az eddig igen aktív Gyurcsó érkezett, aki 4 méterről fejelt a kapuba, 1-0. Egy perccel később még rosszabbra fordult a vendégek helyzete, Kelic rúgta föl elég csúnyán Kovácsot, a játékvezető felmutatta a sárgát, és mivel ez Kelicnek már a második volt, így már mehetett is zuhanyozni. A Vidi az emberelőny tudatában tovább támadott, de az első félidőben már nem tudták növelni előnyüket, a Puskás Akadémia előtt nem adódott komoly lehetőség.

A folytatásban semmit nem változott a játék képe, az emberelőnyben futballozó Videoton uralta a mérkőzést, amelyet a 69. percben el is döntött, Nikolics tört be a 16-son belülre, majd 16-ról okosan kilőtte a bal alsó sarkot, 2-0. Negyed órával a meccs vége előtt következett az újabb hazai találat, egy szép akció végén Gyurcsó tálalt Nikolics elé, aki 6 méterről lőtt a kapu jobb oldalába, 3-0.

Videoton – Puskás Akadémia: 3-0 (1-0)
G: Gyurcsó (26.), Nikolics (69., 76.)
Kiállítás: – ill. Kelic (27.)

Pék Márk