Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

NB1: Továbbra is veretlen a Paks

A Puskás Akadémia továbbra is képtelen nyerni az új arénájában, ezúttal a Paks ellen nem sikerült megszerezni a győzelmet, ráadásul úgy, hogy 1 gólos előnyben majdnem 20 percig emberfórban játszottak. A Paks a mentett ponttal továbbra is veretlen a bajnokságban.

Forrás: nemzetisport.hu

A felcsútiak már a 8. percben megszerezték a vezetést, Lencse volt erőszakos a 16-son belül, laposan középre passzolt Tóth II. Balázsnak, aki 14 méterről okosan lőtte ki a balalsó sarkot, 1-0. Szinte azonnal egyenlíthetett volna a Paks, Heffler 21 méteres szabadrúgása alig kerülte el a kapu baloldalát. A 22. minutumban tovább nőhetett volna a különbség, Czvitkovics vezette a labdát, aki gondolt egy merészet és 27-ről eleresztett egy lövést, amit Molnár ujjheggyel, de kapufára tudott paskolni, ezzel meggátolva az újabb hazai gólt. A Paks 8 szögletet is rúghatott az első félidőben, de ennek ellenére nem tudtak komoly lehetőséget kidolgozni, így a szünetben a Puskás vezetett.

Az 57. percben ismét egyenlíthetett volna a vendég együttes, ezúttal Könyves került helyzetbe, aki elpöckölte a labdát a kifutó Danilovic mellett, de az egyik védőnek sikerült még a gólvonal előtt mentenie. A 68. percben nagy bajba került a Paks, miután Eppelt egy könyöklési szándék miatt kiállították. Öt perccel később Lencse el is dönthette volna a találkozót, de a ziccerben kiugró csatár lövését Molnár lábbal védte. Alig 10 perccel a meccs vége előtt jött a hidegzuhany, egyenlített a Paks. A csereként beállt Fiola indította Könyvest, aki egy lövőcsellel elküldte védőjét, majd okosan tekert a hosszúba, 1-1. A meccs hátralevő részében nem született gól, így a Paksiak emberhátrányban mentettek pontot, ezzel megőrizve veretlenségüket, még a PAFC 4 forduló elteltével továbbra is nyeretlen.

Puskás Akadémia – Paks: 1-1 (1-0)
G: Tóth II. (8.) – ill. Könyves (79.)
Kiállítás: – ill. Eppel (68.)

Pék Márk