Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Nem igazolhat a Barcelona!

Elutasították a Barcelona fellebbezését, így legközelebb majd csak 2016-ban igazolhat a katalán klub.

Kép: www.mundodeportivo.com

A FIFA először áprilisban zárta ki őket az átigazolásokból, mivel a szabályokat megsértve igazoltak 18 éven aluli külföldi játékosokat. A Barcelona fellebbezett, ami elhalasztotta a büntetést, de ezúttal a fellebbezés sem vezetett eredményre. A jelenlegi átigazolási időszak még tart, és itt még szerezhetnek új játékosokat a katalánok, de szeptembertől egészen 2016 januárjáig nem igazolhatnak senkit sem. Ebbe természetesen nem tartoznak bele a kölcsönből visszahívott, és a B csapatból megszerzett futbalisták.

A FIFA korábban vizsgálatot rendelt el, ahol a 2009 és 2013 közötti fiatalkorú játékos igazolások szabályszerűségét ellenőrizték. Ekkor derült fény sok szabálysértésre. Tíz fiatalkorú, nem spanyol állampolgárságú játékos szabálytalan átigazolásáról és regisztrálásáról van szó, ami miatt két átigazolási időszakból kizárják a Barcelonát.

A Barcelona azonnal bejelentette, hogy a CAS-hoz fordul az üggyel. A nemzetközi Sportdöntőbíróság 2009-ben jó döntésnek bizonyult, hiszen akkor a Chelsea Gael Kakuta átigazolása miatt keveredett hasonló helyzetbe, de a CAS felmentette őket. Hasonlóban reménykednek a katalánok, akiknek óriási érvágás lenne a kizárás.

Így is tart az építkezés, átalakulóban van a csapat, és nagy a játékosmozgás. Épp ezért a CAS ítéletétől függetlenül nagyon észnél kell lenniük a mostani átigazolási időszak hajrájában. Rövid idő áll rendelkezésükre, és nekik ez alatt kéne megerősíteni a keretüket, amely most sem 100%-os. Régóta megy már a huzavona Cuadrado ügyében, aki jó ideje képben van már, de úgy tűnik nem közeledtek eleget az álláspontok. Az ő átigazolását felgyorsíthatja a közelgő átigazolási tilalom, csak úgy, mint a német Reus érkezését. A Dortmund játékosának Barcelonába költözéséről már jó ideje nem hallani semmit, úgy tűnik félre tették az ügyet a vezetők. Ha ez valóban így történt, akkor most ez lehet hogy változni fog. Még mindig nem késő egy villám támadást indítani Reusért, hiszen egy kis idejük még van. Akárhogy is, a katalánok építkezését nagyban megzavarhatja ez az ítélet, aminek hosszú távú következményei lehetnek.

Baranyai Balázs