Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Női válogatott: Tisztes helytállással a világranglista negyedikje ellen

Az utolsó kanyarjához érkezik a világbajnoki selejtező-sorozat, hiszen már csak három mérkőzés van hátra, ezek közül a legnehezebb, a franciák elleni összecsapásra kerül sor szerda este.

A mieink több maródi játékost is nélkülözni kényszerülve lépnek pályára a Bozsik stadionban a világranglista negyedik franciák elleni világbajnoki kvalifikációs összecsapáson. Hiányzik Jakabfi Zsanett, aki még tavaszi sérülése után nem teljesen egészséges, a számításba vett Fenyvesi Evelin a Balaton kupán szenvedett súlyos sérülést. Ugyanakkor eltiltás miatt senki sem hagyja ki az esti összecsapást. Jubilánsok is lesznek, hiszen félszázadik alkalommal lép pályára nemzeti színekben Rácz Zsófia és Tóth Gabriella, míg ötvenötödik alkalommal játszik Tálosi Szabina. Rajtuk kívül egy meccsre kerül a bűvös ötvenestől Szőcs Réka, míg kettőre a százastól Hummel-Smuczer Angéla. Az MTK elnyűhetetlen középpályása lehet a magyar labdarúgás harmadik századosa Bozsik József és Pádár Anita után, ha sérülés nem akadályozza, akkor Hummel-Smuczer még ebben a kvalifikációs sorozatban eléri a századosi „rangot”. A két válogatott tavasszal fordított pályaválasztás mellett találkozott, akkor a gall hölgyek négy-nullára nyertek.

A szerda esti összecsapásra 500 forintba kerülnek a belépők, melyek a helyszínen is beszerezhetők.

Ami a találkozót illeti, vérmes reményeink nem lehetnek, és ezzel Markó Edina is tisztában van, hisz a franciák a világranglista negyedikjei olyan sztárokkal, mint például Louisa Necib, Camille Abily vagy Élodié Tomis. „Az első számú célunk, hogy a világranglista negyedik helyezettje ellen tisztesen helytálljunk. Minden mérkőzésen lehet fejlődni és tanulni, számunkra most ez is fontos. Május óta sokat fejlődött a csapat a játék egyes elemeiben, ha egy jobb eredményt érnénk a franciaországi meccsünknél, azzal elégedettek lennénk. Tisztában vagyunk vele, hogy a franciák előttünk járnak infrastruktúrában, tömegbázisukban és egyéb lényeges területeken, ezért reálisan kell nézni az esélyeket – mondta Markó Edina a franciák elleni mérkőzés előtt az MLSZ.hu-nak. A korábbi 55-szörös válogatott futballista kitért a célegyenesre forduló selejtező utolsó három meccsének céljaira is. – A világbajnoki selejtezősorozatban a jelenlegi, negyedik helyezéssel elégedett lennék, a franciák elleni meccset követően még két összecsapásunk van, Ausztriával és Bulgáriával idegenben játszunk majd. Ausztria ellen a pontszerzés a cél, Bulgária ellen pedig egyértelműen a győzelem.”

Markó Edina a kezdő tizenegyet is kihirdette, amely a következőképpen fest:
Szőcs Réka (MTK) – Papp Dóra (MTK), Szeitl Szilvia (Femina), Tálosi Szabina (SC Südburgenland), Gál Tímea (MTK), Tóth Gabriella (FC Lübars) – Csiszár Henrietta (ASA Targu Mures), Rácz Zsófia (FC Lübars), Hummel-Smuczer Angéla (MTK) – Zeller Dóra (Hoffenheim), Vágó Fanni (Olimpia Cluj)

A találkozót a Sport 1 18.45-től élőben közvetíti, míg reményeink szerint a Foci Club.hu szöveges tudósítással jelentkezik a helyszínről.

Női világbajnoki selejtező
Magyarország – Franciaország – tv.: Sport 1
Bozsik stadion,19.00, vezeti: Pernilla Larsson (Julia Magnusson, Sandra Österberg – svédek, Hima Andra)

Gavalovits Sándor