Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 4. forduló: Az utolsó perc hozta a DVTK-győzelmet Miskolcon

Jó iramú, lüktető mérkőzésen maradt pont nélkül a KTE együttese Miskolcon. Mindkét kapu előtt akadtak nagy helyzetek. A kecskeméti Marko Vukasovic alighanem a forduló, de akár az év gólját szerezte.

Grumic és a kecskeméti Lovric közös erővel szerzett vezetést a DVTK-nak. – fotó: dvtk.eu

Fontos hiányzókkal indult csatába a Diósgyőr a KTE elleni bajnokin. Továbbra sem volt bevethető Barczi Dávid és Elek Ákos, Antal Botond ellenben leülhetett a kispadra, a másik oldalon mindenki bevethető volt, persze Bekő Balázs sakkozott kissé a kezdővel, hiszen például Bebeto és Eninful is csak a kispadon kezdett.

Az első félidőben végig támadott a Diósgyőr, aminek következtében Tujvelnek és a kecskeméti védelemnek rengeteg dolga volt, a szurkolók is díjazták ezt a fajta morált, végig buzdították övéiket. Leginkább Bognár Istvánt és Miroslav Grumicot lehetett kiemelni. Előbbi remekül irányított, volt egy szépségdíjas sarkazása is, de Grumic elé odaértek. A szerb támadó több ízben is lövőhelyzetbe került, és gólt is fejelt Okuka beadásából a bal alsóba. Támadásban maradt a miskolci alakulat, így aztán Grumic újabb gólokat szerezhetett volna, mellette Okuka volt még veszélyes Bognár passzát követően.

Fordulás után kiegyenlítettebb lett az összecsapás, és bár igyekezett a Diósgyőr, a Kecskemét egyenlített, nem is akármilyen góllal. Mintegy harminc méterről Vukasovic remekül tekerte a bal sarokba a labdát, Rados esélytelen volt, rögtön reagált Tomiszlav Szivics, és átszervezte csapata játékát, mégis inkább a KTE irányított, a cserecsatár Bebeto kétszer is igen közel járt a gólhoz, ám előbb a kapu torkából fejelték ki a védők a labdát, majd ugyanő egy méterről visszafelé csúsztatott. Élvezetes meccs alakult ki abból, hogy a KTE gólja után támadott a DVTK, a kontrákkal operáló lilák gyorsaságra építve teremtettek veszélyt. A legnagyobb miskolci helyzetet Takács hagyta ki, akinek lövése lepattanva épphogy elkerülte a bal alsót. Két kisebb kakaskodás is tarkította a hajrát. A második félidőben csereként beállt Lazar Marjanovic dicsérhető. A középpályás előbb az ellenfél kapuja előtt alakított ki lehetőséget, majd egy nyolcvanméteres sprinttel saját kapuja előtt szerzett labdát. A meccs hajrája is lüktetőre sikerült, egyik csapat sem elégedett meg az egy ponttal, ami végül a miskolciak Okuka beadása utáni Tujvel hibát Takács Tamás használt ki, ezzel továbbra is nullán tartva a Kecskemétet, ami a pontokat illeti.

Diósgyőr – Kecskemét 2-1 (1-0)
g.: Grumic (16.), Takács T. (90+3.) ill.: Vukasovic (57.)
s.: Egerszegi (26.), Okuka (82.), Alves (85.) ill.: Kitl (63.), Karan (78.), Varga R. (85.)

Gavalovits Sándor