Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

OTP Bank Liga, 5. forduló: Szenvedve nyert a Honvéd a Puskás ellen

Kapufákig is eljutott a Honvéd, amely nyögvenyelősen, a hajrában verte a Puskás Akadémiát az ötödik kör nyitómeccsén.

A kezdeti lendület után unalmassá vált a találkozó. – fotó: nso.hu

A kispestiek továbbra sem számolhatnak a tavasszal érkező Abdul Kader Keitával, aki még mindig sérülésével bajlódik, míg a másik oldalon Margitics Andor maródi. Nem kezdődött jól a meccs a Puskás Akadémiának, mert a Honvéd magához ragadta a kezdeményezést, és ezúttal ötletesebb támadásokkal tartották kézben a meccset Pietro Vierchowod legényei. Bár az első félidőben sok minden nem történt, két kapufát leszámítva. Előbb Hidi Patrik csúsztatott a kapufa tövére, majd Souleymane Youla a lécre lőtt. Gaál Gyöngyi pedig Kemenes Szabolcson segített cipőfűzője megkötésével. Hozzá kell tenni, hogy az Akadémia is megszerezhette volna az első gólt, ha a komikus jeleneteket mellőzik: Tóth László ballal beadott volna, ehelyett jobbal elrúgta mag elől a labdát, Lencse László pedig egyedül törhetett kapura, hogy aztán a nagy lendületében a kapu mellett is elgyalogoljon – labdával együtt.

Fordulás után odalett a kispestiek veszélyessége, ám hiába támadott többet a felcsúti alakulat, helyzetet nem tudtak kialakítani. Az unalmas második félidő végén már mindenki elkönyvelte a nulla-nullát, amikor Raffaele Alcibiade Prosser Dániel passza után betalált. A csereként érkező kispesti játékos utóbb egy ziccert is elhibázott, ahogyan a másik oldalon a szintén kispadról beszálló Tischler Patrik.

A győzelemmel átmenetileg feljött a nyolcadik helyre a Honvéd, míg vereségével a Puskás továbbra is a kiesőzóna közvetlen közelében vesztegel.

Honvéd – Puskás AFC 1-0 (0-0)
g.: Alcibiade (86.)

Gavalovits Sándor