Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Spanyol Szuperkupa: Az Atleti kiharcolta a győzelmet – Videóval

Az Atlético Madrid nyerte a Spanyol Szuperkupát a Real Madrid ellenében, egy kemény párharc után, 2-1-es összesítéssel.

www.marca.com

Az odavágón 1-1-es döntetlent értek el a csapatok és így várták a visszavágót, ahol az Atleti nagy nehezen kiharcolta a győzelmet.

A mérkőzés egyetlen gólja a 2. percben esett. Moyá hosszan előrerúgja a labdát, amit Mandzukicnak sikerül megcsúsztatnia így Griezmann elé pattan a labda, aki visszateszi a labdát a nagy lendülettel érkező Mandzukicnak és a Horvát játékos 14-15 méterről védhetetlenül kirúgja a jobb alsót! 1-0
Az első félidő további részében a Real nyomott, igaz nagyon nem sikerül a kapu elé szegezniük a hazaiakat.
James Rodrigueznek volt több lehetősége is, elsőnek Carvajallal csinál egy szép kényszerítőt, majd éles szögből lő, de Moyá bravúrral véd. Nem sokkal később egy beadás találja meg a kolumbiai játékos fejét, de nagyon jó helyzetből fejel mellé az óriási tehetség. A harmadik lehetőség pedig egy Bale-lel megcsinált kényszerítő után alakult ki, de ekkor is kaput téveszt 16 méterről, pedig ez is óriási sansz volt.
A vendégeknek természetesen James kísérletein kívül is volt lehetősége, például Balenak, aki pont a kolumbiaival játszotta ki szépen a hazai védelmet, de már nem volt területe így egy érdekes mozdulattal lőtt és nem is lett belőle gól.
Az Atletinek az első félidőben már csak egy szöglet után adódott nagy lehetősége, de Raúl Garcia 7-8 méterről fölé fejeli a labdát, hiába fejelhetett teljesen egyedül.

A második félidő felemás játékot hozott, hiszen a hazaiknak volt több lehetősége.
A matracosok majdnem úgy kezdték a második felvonást, mint az elsőt, azaz góllal, hiszen Raúl Garcia szabadrúgásból a kapufát találta el, nem sok hiányzott a 2. gólhoz.
Nem sokkal később ismét Raúl Garcia próbálkozott, de a lövése elkerülte a kaput. A játékos nagyon aktív volt a mérkőzésen.
A 71. percben Koke próbálkozott egy lövéssel, ami csak épphogy elkerülte a vendégek kapuját.
A találkozón az utolsó említhető momentum az Modric kiállítása, a játékos a 91. percben megkapta második sárga lapját, így mehetett zuhanyozni.

A mérkőzés egy erőfelmérőnek is jó volt abból a szempontból, hogy meglássuk az Atleti képes lesz e még ebben a szezonban is a két naggyal megküzdeni a bajnoki címért. És a két mérkőzés alapján úgy néz ki, hogy képes lesz.

SPANYOL SZUPERKUPA
VISSZAVÁGÓ
ATLÉTICO MADRID–REAL MADRID 1–0 (1–0)
Madrid, Vicente Calderón Stadion Vezette: Fernández Borbalán
Atlético Madrid: Moyá – Juanfran, Miranda, Godín, Siqueira – Tiago, Gabi – Koke, Griezmann (Jiménez, 73.), Raúl García (Saúl, 91.) – Mandzukic (C. Rodríguez, 85.)
Real Madrid: Casillas – Carvajal, Varane, S. Ramos, F. Coentrao (Marcelo, 70.) – Modric, Xabi Alonso, Kroos (C. Ronaldo, 46.) – Bale, Benzema, J. Rodríguez (Isco, 65.)
G: Mandzukic (2.) ill. –
Kiállítva
Modric (91.)
Összesítésben: 
2–1, az Atlético Madrid javára.

Szajevics Patrik