Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Szombathelyi toporgás – a Paks nem veszít lendületéből

Remek sorozatot tudhat magáénak a Paks, amely az OTP Bank Liga hatodik fordulójának nyitómeccsén Szombathelyen mért verést a Haladásra.

A zöld mezes Haladás csak kisebb helyzetekig, a Paks gólokig jutott. – fotó: nso.hu

Veretlenül érkezett Vas megyébe péntek este a Paks, és sokan kiélezett összecsapásra számítottak a Rohonci úton, ám Csertői Aurél együttese ezúttal is magabiztos futballal darálta be a vasi zöld-fehéreket. Mindkét oldalon akadtak hiányzók, itt Radó András és Medgyes Zoltán, ott Szabó János volt kénytelen sérülés miatt kihagyni az összecsapást, illetve eltiltás miatt Eppel Márton is hiányzott. Ahogy arról korábban beszámoltunk, Heffler Tibor, a tolnaiak csapatkapitánya sem volt a keretben, mert a nap folyamán aláírt a Videotonhoz, de ez sem zavarta meg a paksiakat. Az első félóra inkább a védelmeké volt, mert egyik kapu sem forgott veszélyben. De aztán jött kovács Gábor éles beadása, és Fiola Attila combjáról a kapuba pattant a labda. Próbálkozott a Hali, nem sok sikerrel, sőt Rózsa Dánielnek még bravúrt is be kellett mutatnia Kovács lövésénél. A hajrában aztán csak összejött az egyenlítés Gaál Bálint révén, aki Schimmer Szabolcs visszkanalazott labdáját lőtte a hálóba.

Fordulás után szinte azonnal visszavette a vezetést a Paks egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után. Rózsa teljesen feleslegesen kirohant kapujából, és nem elrúgta, hanem olyan rosszul kezelte le a játékszert, hogy azzal helyzetbe hozta a vendégeket, akik természetesen éltek a lehetőséggel: Bartha gurított Könyveshez, aki könnyedén helyezhetett az üresen tátongó kapuba. Nem sokkal később Bertus Lajos is gólt rúgatott volna Fiolával, de a jobbhátvéd ezúttal a bal felső mellé tekert. A folytatásban némileg feljavult a Haladás támadójátéka, azonban nem annyira, hogy túlzott veszélyt jelentsen a Csertő-csapat kapujára. Az utolsó negyedórára már kétgólos paksi előnnyel fordultak a felek, Könyves Norbert ugyanis meglőtte önmaga második, csapata harmadik találatát. Bertus beívelését szemmel követték a szombathelyiek, a csatár köszönte szépen, és a jobb alsóba helyezett. A végén két Haladás lehetőség maradt ki Halmosi és Dvorschák révén, így teljesen megérdemelt az egyre nehezebb helyzetbe sodródó Haladás, míg a Paks Kis Károly edzőssége után Csertői Auréllal is szép szezon elé néz. A vasiak a tizenkettedikek, a tolnaiak átmenetileg a második helyet foglalják el a táblázaton.

Haladás – Paks 1-3 (1-1)
g.: Gaál B. (42.) ill.: Fiola (30.), Könyves (51., 77.)

Gavalovits Sándor