Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Újpest: Légiós-trió a Megyeri úton

Lassan célegyenesbe fordul az átigazolási piac, és újabb pletykákból lesznek tények, avagy maradnak kacsák. Az Újpest pénteken három légiós szerződtetését jelentette be.

Támadót kerestek, és találtak a Megyeri úton. Kabát Péter hosszú ideje húzódó sérülése miatt eddig partvonalon kívülről volt kénytelen nézni társait, és ez a közeljövőben aligha változik, hacsak valami csoda folytán fel nem épül a rutinos csatár. Addig is három új szerzeményről számolt be a lilák hivatalos honlapja. Az elmúlt napokban egyre több információ került napvilágra Kim Ojo szerződtetésével kapcsolatban. Újpesten végül pénteken hivatalosan is bejelentették, hogy szerződtették a támadót. Pár órával később a macedón Enis Bardhi, végül este David „Dudu” Biton érkezéséről számolt be az Újpest.

Erőssége lehet az Újpestnek Kim Ojo (középen). – fotó: dagbladet.no

Kim Ojo a Genk együttesétől érkezik egy évre kölcsönbe, pótolván a műtét előtt álló Kabát Pétert. A nigériai csatár korábban szerepelt a Plateau Unitedben, a Nybergsundban és a Brann Bergenben is. Ez utóbbi együttesben együtt futballozott Korcsmár Zsolttal, a lilák korábbi védőjével. Mivel azonban a Genkben nem kapott sok szerepet, így a váltás mellett döntött, és írt alá Újpestre. Szintén hivatalossá vált, hogy Enis Bardhi a napokban aláírja szerződését a IV. kerületben. A macedón középpályás a svéd Prespa Birlik együttesétől érkezik. Bardhi stabil U19-es válogatottnak mondhatja magát, és a hírek szerint egyre közelebb kerül a felnőtt nemzeti csapathoz. A szélső középpályás megfordult a dán Bröndby-ben is.

A Standardtól érkező David Biton lehet Ojo éktársa. – fotó: Twitter

Harmadikként a Standard Liége-től érkező izraeli David Biton szerződtetéséről adott hírt a klub. Az izraeli támadó a Maccabi Haifában kezdte profi karierrjét, de szerepelt a Maccabi Tel-Avivban, a Maccabi Ra’anana illetve a Hapoel Petah Tikva együttesében is, mielőtt a belga Charleoi le nem csapott rá. Ezután a lengyel Wisla Krakkó következett, amely együttessel az Európa Ligában is megfordult. A krakkóiaktól igazolta le a Standrad Liége, ahol azonban kevés lehetőséget kapott, az APOEL, majd az Alcorcón alkalmazásában állt kölcsönjátékosként. A Haifa és az APOEL színeiben is nyert egy-egy bajnoki címet. Biton nem az első izraeli csatár az Újpestben, a 2012-13-as idényben a szintén Liége-ből kikölcsönzött Jadin Zaris személyében már futballozott Közel-keleti támadó lila-fehérben.

Gavalovits Sándor