Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

VB-döntő „visszavágó”: Óriási meglepetés az argentin keret!

Bár talán kissé túlzónak hangozhat a kijelentés, miszerint óriási meglepetés, de mindenképp érdekes észrevétel, hogy az argentin válogatott új mestere, nem változtatott elődje névsorán, csupán keretet szükített.

www.zimbio.com

 

Miután Alejandro Sabella világbajnoki ezüstéremre vezette az argentin válogatottat, rögtön le is köszönt szövetségi kapitányi tisztségéről. A megüresedő pozíciót pedig nem más foglalta el, mint az előző szezon végén, az FC Barcelonától menesztett Gerardo „Tata” Martino.

A most mát Európában is tapasztalatot szerzett szakember pedig a mai nap ki is hirdette első válogatott keretét, amellyel meg kívánja kezdeni a felkészülést. Bár valószínű, hogy a későbbiekben eszközöl majd változtatásokat, Martino mester most hozott anyagból fog dolgozni. Hogy ez pontosan mit is jelent? Azt csupán, húsz fős csapata egytől-egyig a brazíliai V¬B-megjárt játékosokból fog állni. A három kimaradó pedig Fernando Gago, Agustin Orion, és Maxi Rodríguez lesz.

Az meg egyenesen hab azon a bizonyos tortán, hogy Leo Messiék szeptember harmadiki ellenfele nem lesz más, mint az őket a vébé fináléban legyőző Németország. Az összecsapás helyszíne Düsseldorf lesz.

Íme, a világbajnok ellen készülő argentin keret:

Kapusok: Sergio Romero (Sampdoria), Mariano Andujar (Napoli);

Védők: Pablo Zabaleta (Manchester City), Federico Fernandez (Swansea), Ezequiel Garay (Zenit Szentpétervár), Marcos Rojo (Manchester United), Hugo Campagnaro (Inter Milan), Martin Demichelis (Manchester City), Jose Basanta (Fiorentina);

Középpályások: Javier Mascherano (Barcelona), Lucas Biglia (Lazio), Ricardo Alvárez (Inter Milan), Augusto Fernandez (Celta Vigo), Angel Di Maria (Real Madrid), Enzo Perez (Benfica);

Csatárok: Lionel Messi (Barcelona), Gonzalo Higuain (Napoli), Sergio Aguero (Manchester City), Rodrigo Palacio (Inter Milan), Ezequiel Lavezzi (Paris Saint-Germain).

Balogh József