Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A listavezetőt fogadja a Bayern – előzetes

A Bayern és a Dortmund is hazai pályán játszik a Bundesliag hétközi fordulójában – míg a címvédő az első ellen lép pályára, a BVB az utolsót fogadja.

A listavezető: SC Paderborn 07 – spox.com

Ugyan az erőviszonyokat elnézve sima győzelem az elvárás a Bayerntől, a formá mást mutat. A bajorok gól nélküli döntetlent játszottak Hamburgban, ahol az újonc hármat vágott. A taballa első helyét is ők foglalják el, az SC Paderborn 07. A bayern edzője, Pep Guardiola úgy nyilatkozott, hogy “pokolian figyelni kell majd.“, Valamint hozzátette a Bundesliga hivatalos oldalának adott nyilatkozatában: “Minden megtörténhet, nehéz feladat előtt állunk. Nagyon agresszívan játszik a Paderborn és észre vettem, miért is vezetik a bajnokságot. Nem szerencséről van szó, megdolgoztak érte.”

Az előzetes elvárások szerint a Müncheniek ezúttal sztárokkal fog kiállni, olyan játékosok állnak majd az elvárások a kezdőben, mint Götze, Lewandowski vagy Benatia. Ennek ellenére sem fél a vendégek mestere, André Breitenreiter: “Ezt a mérkőzést egyszerűen csak élvezni akarjuk.” Érdekesség a keretek kapcsán, hogy Thomas Müller egymaga kétszer annyit ér, mint a komlpett Paderborn.

Nagy a gond Stuttgartban, a svábok négy forduló után egy ponttal állnak utolsó helyen, most is nehéz lesz gyarapítani eddigi szerény gyűjteményüket, ugyanis a Signal Iduna Parkba utaznak. Az edző, Armin Veh menesztése azonban egyáltalán nem téma, egyenlőre. A Dortmund sem tündököl viszont, hisz szombaton a Mainz otthoánban kaptak ki. A sok sérült is nagyon nehezíti Jürgen Klopp munkáját, a német sajtó Ilkay Gündogan lehetséges visszatéréséről cikkez mindezért.

Bundesliga 5.forduló:

Kedd:

20:00: FC Bayern München – SC Paderborn 07/ Eurosport 2
TSG 1889 Hoffenheim – SC Freiburg
SV Werder Bremen – FC Schalke 04
SG Eintracht Frankfurt – 1.FSV Mainz 05

Szerda:

20:00: Borussia Dortmund – VfB Stuttgart/ Eurosport2
Bayer 04 Leverkusen – FC Augsburg
Borussia Mönchengladbach – Hamburger SV
Hannover 96 – 1.FC Köln
Hertha BSC – VfL Wolfsburg

Galeß