Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

A válogatott tagjai fizetik a bukaresti túrát

A Blikk információi szerint a magyar válogatott tagjai fizetik azt az 1200 belépőt, amelyet a vonattal utazó ultrák igényeltek.

Az ultrák a válogatott pénzén utazhatnak Bukarestbe. – fotó: ultrasliberi.hu

Hogy mennyire komoly a szurkolók felé tanúsított gesztus, arra Juhász Roland szavai világítottak rá. A Videoton védője elsősorban arra utalt, hogy az új kapitány keretét kellett megvárni. „Néhányan már beszéltünk erről a megkeresésről, de addig nem tudtunk lépni, amíg az új kapitány nem hirdetett keretet. Péntek óta okosabbak vagyunk a társaság összetételét illetően, így hamarosan pont kerülhet a történet végére.”

Mindez kárpótlást jelenthet a szeptember eleji Észak-Írország ellen elszenvedett vereségre. Az egyeztetésen a szervezők részéről Molnár-Tóth Marianna beszélt a megkeresésről: „A hatalmas csalódást jelentő északírek elleni kudarc után kerestük meg a válogatott tagjait, s felvetettük nekik, jó lenne, ha gesztus gyanánt kifizetnék azok belépőit, akik a szurkolói vonattal utaznak Bukarestbe. Szerencsére a játékosok méltányolták kérésünket, s már ott tartunk, hogy csak át kell utalni a pénzt.”

A válogatottaknak 1200 jegyet kell megvenniük, ugyanis ennyien kelnek útra a szurkolói vonattal. A drukkerek beérik az olcsóbb, 1500 forintos belépővel, ám ez így is 1,8 millió forintos kiadást jelent a nemzeti csapathoz meghívott kerettagoknak. Ha a vezetők nem csatlakoznak, fejenként körülbelül 100 ezer forintot kell összedobniuk a játékosoknak, s ez nem veri földhöz egyikőjüket sem – akár külföldön, akár itthon keresik kenyerüket. – fogalmaz a Blikk cikke.

A Románia elleni EB-selejtezőre október 11-én kerül sor a bukaresti Nemzeti Stadionban.

Gavalovits Sándor