Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Az izgalmak a hajrára maradtak Pécsett

Veretlenül látogatott Pécsre a Paks az OTP Bank Liga 8. fordulójának nyitó találkozóján, amely már-már a kezében érezhette a három pontot, de jött a ráadás.

A mérkőzés nagy részében a küzdelem dominált. – fotó: nso.hu

A háttér rendeződni látszik Pécsen, és ez a pályán is éreztette hatását. A legutóbbi fordulóban a Lokit legyőző PMFC ezúttal a veretlen Paksot fogadta, és egy pontot megmentett. Bár Véber György együttese hazai környezetben továbbra is nyeretlen, a csapat nem omlott össze, miután a tolnaiak vezetést szereztek.

Az első ziccerre a negyedik percig kellett várni, ezt a paksi Bartha hagyta ki, keresztbe ellőve a labdát Poleksic kapuja előtt, ám a pécsi védők csak Kecskés Tamásig fejelték vissza, aki kapásból visszalőtte azt, centikkel elkerülve a bal alsót. Egy percre rá Frőhlich lőtt mellé, majd ismét pécsi veszélyt jegyezhettünk fel, ám Kővári visszagurítása után Szatmári Molnár kezébe lőtt. A piros-feketék egyre inkább átvették az irányítást, de a tolnai védelem jól állt a lábán. A félidő derekán aztán majdnem megszületett a hazaiak gólja, miután Molnár Péter egy szögletnél borzalmasan jött ki, és alászaladt a labdának, szerencséjére a társak kisegítették, utána viszont remek ütemben érkezett meg Kővári elé, aki ziccerben lépett ki, de a kapus elsodorta előle a labdát. Az utolsó negyedórát megnyomta a Paks, Kecskés újabb lövését jegyezhettük fel, de aztán ismét leült kissé a találkozó, és inkább mezőnyjátékot mutattak be a csapatok, így nem esett gól az első játékrészben.

A folytatásban sokáig csak kemény játékot láttunk. Az első valamirevaló helyzetre negyedórát kellett várni. Eppel Márton lövését Poleksic tudta védeni. Nem sokkal később Márkvárt passzát Uzoma piszkálta kapura, de Molnár a helyén volt. A hajrához közeledve már-már elkönyvelhettük a döntetlent, amikor Bertus középre csavart, a labda Uzoma mellett pattant a kapuba. A paksiak már kezükben érezték a három bajnoki pontot, de a ráadásban Uzoma egy szabadrúgás után csúsztatott a kapuba. Ezzel pedig megmentette az egyik pontot a baranyai csapat.

PMFC – Paks 1-1 (0-0)
g.: Uzoma (90+2.) ill.: Bertus (86.)

Gavalovits Sándor