Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Formán kívül a Barca; Ibráék is benézték Amszterdamot – Videóval

Az egyik, hanem a legizgalmasabb csoportként aposztrofálható, az E csoport. A csoport két gigásza, azaz az FC Barcelona, és a Paris Saint-Germain ma még elkerülte egymást, igaz már ma is különböző nehézségű feladat elé néztek. Ugyanis míg Messiék az előzetesen pofozógépnek szánt APOEL-t fogadták, addig a párizsiak a számunkra nagyon is kellemetlen emlékű Amsterdam ArenA-ba látogattak.

www.facebook.com/uefachampionsleague

Bajnokok Ligája – E csoport; 1. forduló
A várakozásokkal ellentétben sokkal nehezebben szerezte meg első idei BL meccsén, az első győzelmét az FC Brcelona együttese.
A Nou Camp közönsége ugyan arra várt, hogy a katalán kirakatcsapat minimum megszerzi a gárda történetének 500. európai kupaporondos gólját is, végül szerényebb teljesítménnyel kellett megelégednie, a hazai drukkereknek.
A másodlagos célkitűzés, miszerint Lionel Messi pedig megszerzi karrierje 399., és 400. felnőtt gólját is, szintén hamvába holt remény lett.
A Barca bár végül simán hozta a tőle megszokott óriási labdabirtoklási fölényt, és rengeteg kapura lövést, ez végül kevés lett ma este. Ugyanis a kissé tippmix gyilkos estén az APOEL nehezen adta magát, igaz, ehhez kellett a „Blaugranas” még mindig idény eleji formája.
A három pontot jelentő egyetlen találatot a nemsokára már kétszeresen apuka, Gerard Piqué szerezte, akiről még időtlen-idők óta nem lehetett jót írni, egy adott Barca-meccset követően.

FC Barcelona – APOEL Nicosia 1-0 (1-0)
Barcelona, Nou Camp
Vezette: Deniz Aytekin (török)
Barcelona: Ter Stegen – Alves, Bartra, Piqué, Adriano – Xavi, Samper, Sergi Roberto – Munir, Messi, Neymar.
APOEL: Urko Pardo – Guilherme, Carlao, Antoniadesz, Mário Sérgio – Tiago Gomes, Vinicius, Morais, Aloneftisz – Sheridan, De Vincenti.
Gólszerző: Piqué (28. perc)
Sárgalapok: Vinicius (11. perc), Antoniades (27.)

Meglepően domináns szerepet tudott kialakítani az Ajax, az előzetesen esélyesebbnek tekintett PSG ellen. Pedig az első játékrész elején, alig negyedórát követően már vezettek is a vendég franciák. Zlatan Ibrahimovic gólpasszát Édinson Cavani váltotta gólra, ez a szünetig így teljesen dehonesztálta is a hollandokat.
Az Ajax csak a szünetet követően tudott felocsudni, és többször is eltalálni Salvatore Sirigu kapuját.
Igaz, az egyenlítés nem sikerült azonnal az amszterdamiak számára, ám ismét megmutatkozott, hogy Frank de Boer óriási pedagógus: az Eredvisie címvédője ugyanis elképesztő harcos stílust vett magára. Így pedig érkezett is a 74- percben, a jól megérdemelt egalizálás, majd negyedórával később az igazságos pontosztás.
Kérdés, hogy az amszterdamiak mire mennek majd, mondjuk a Barcelona ellen, míg a PSG képes lesz-e a továbbiakban favorithoz méltóan a pontok szorgosabb gyűjtéséhez?

Ajax – Paris Saint-Germain 1-1 (0-1)
Amszterdam, Amstedam ArenA
Vezette: Wolfgang Stark (német)
Ajax: Cillessen – Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen – Klaassen, Viergever, Serero – Schöne, Sigthórsson, Andersen.
PSG: Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell – Verratti, Thiago Motta, Matuidi – Cavani, Ibrahimovic, Lucas.
Gólszerzők: Schöne (74. perc), illetve Cavani (14.)
Sárgalapok: Klaassen (30. perc), Veltman (56.), El-Ghazi (68.), Serero (69.), illetve Marquinhos (72.)

Az E csoport állása:
1. Barcelona 3 pont (1-0)
2. Ajax 1 pont (1-1)
3. PSG 1 pont (1-1)
4. APOEL 0 pont (0-1)

Balogh József