Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Barca: Xavi nemet mondott a Bayernnek!

Már-már botrányosan elképesztő hírrel rukkolt elő a Mundo Deportivo című spanyol lap. Értesüléseik szerint ugyanis Pep Guardiola megpróbálta a csapatához csábítani az FC Barcelona ikonját, Xavi Hernándezt!

www.goal.com

Persze azóta már tudjuk, hogy a Real Madridot elhagyó másik spanyol, Xabi Alonso lett a Bayern középpályás sorának lehetséges új motorja, nem pedig a katalán kolléga.

Nem meglepő a hír abból a szempontból, hogy Guardiola korábbi barcelonai kedvencét megpróbálta az Allianz Arenaba csábítani, ugyanis már jó ideje ismert a tény, hogy valószínűleg utolsó Barcás idényét teljesíti Xavi, de teszi ezt már úgy, hogy a megszokottnál kevesebb játékidőt kap, ugyanis utóda, Ivan Rakitic számít már a „Blaugranas” új karmesterének.

Ám Xavi nem élt a lehetőséggel, és nem kívánt csatlakozni a Bayern München, újra európai csúcsra vágyó keretéhez, és inkább szépen szeretne búcsúzni a katalán kirakatcsapattól.

De az, hogy aztán jövőre mihez kezd Xavi, még hatalmas kérdőjel: a válogatottól visszavonult, és bár szerződése 2016-ig szól a Nou Campba, szinte garantálható, hogy vagy az észak-amerikai MLS-ben, vagy a Közel-Keleten lép közelebb pályafutása alkonyához.

Balogh József