Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: „A PSG jobban akart, mint a Barca”

Nem kis felzúdulást keltett a nemzetközi futballvilágban, hogy David Luiz csapatot váltott a nyáron. Nem az volt az igazán nagy meglepetés, hogy a brazil bekk elhagyta a Chelsea-t, hanem az, hogy nem az FC Barcelonát, hanem a Paris Saint-Germaint választotta.

www.goal.com

A dolog pikantériája, hogy utóbbi két együttes éppen ma játszik egymással a Bajnokok Ligájában, ahol már az elmúlt két idényben is összehozta őket a sors, igaz, az ennyire korai találkozás valóban már egy újfejezet része.

Az esélyek most mégis egyértelműebbek, mert bár védekezésben éppen a PSG sem áll rosszul (igaz, a Barca sem), ám a támadó szekcióból hiányozni fog a legnagyobb párizsi sztár, Zlatan Ibrahimovic. A nagyon beszédes kedvében lévő David Luiz azonban így sem tart a katalánoktól, és elmondása szerint nem bánta meg, hogy a Ligue 1 bajnokát választotta, és nem Lionel Messiéket.
„Igaz, hogy a Barcelona többször is ajánlatot tett értem. És úgy is nézett ki, hogy ők lesznek a befutók. De végül rájöttem, hogy a PSG jobban akar engem, így én Párizsba írtam alá. A meccsel kapcsolatban nem vagyok meglepve, hogy Neymar ennyire jó. Egyedi tulajdonságai vannak, ő egy igazi jelenség. Na és persze Messi zseni. Ő másabb, mint bárki más. A Barcelonának van több jó játékosa is. Ők egy nagyon erős csapatot alkotnak, akik együtt tudnak játszani. Futballozni.” – dicsérte honfitársát is, Luiz.

Balogh József