Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Meglepetésre itt az idei első Barca-zakó – Az A csoport eredményei

Az elmúlt két szezonban sokkal félelmetesebb ellenfélnek tűnhetett az FC Barcelona számára, a francia bajnokság egyeduralkodója, a Paris Saint-Germain. Ám nem kis meglepetésre, a párizsiak pont akkor tudták megleckéztetni a katalánokat, amikor az a legkevésbé volt várható.

es.eurosport.yahoo.com

Bajnokok Ligája – E csoport; 2. forduló
Azért a Paris Saint-Germain, még a maródi Zlatan Ibrahimovic nélkül is egy más fajta kategóriát képvisel, mint az FC Barcelona megszokott ellenfelei a spanyol bajnokságban. Ez már abból is látszott, hogy a nemzetközileg meglehetősen tapasztalatlan Luis Enrique nem nagyon tudott mit kezdeni a ténnyel: a franciák teret engednek a Barcának, ám mégis a saját játékukat játszhatják.
Természetesen így már az első percektől láthattuk, ez bizony a FUTBALL estéje lesz.
Vágyakozásunk bejött, lévén alig fél óra játékot követően már 2-1 volt, a hazaiak javára. Lioenl Messi megszerezte a 68. BL gólját is, amivel utolérte Cristiano Ronaldot.
Sőt, a Barca második számú sztárja, Neymar is bevette Salva Sirigu kapuját, ám apró szépséghiba, hogy dacára a vendégek komolyabb kezdeményező képességének, az történt, amit a Blanc-gárda diktált. Utóbbinak is tudható be az, hogy mindig Messiék futottak az eredmény után, igaz, tették végül mindezt sikertelenül. A győztes hazai gól szerzője, mint kiderült Blaise Matuidi volt. A mostanság sokat kritizált középpályás már az 54. percben megszerezte a PSG harmadik találatát, így mint utólag kiderült Neymar gólja csak szépség tapasz lett.
Igaz, másként is alakulhattak volna az események, ha a 85. percben Munir El Haddadi lövése nem a jobb kapufával karambolozik, hanem áthalad a gólvonalon.
Lényeg a lényeg, hogy elszenvedte első idei vereségét minden sorozatot tekintve a Barca, míg a PSG a kvartett élére ugrott, bravúrosnak számító sikerével.
Paris Saint-Germain – FC Barcelona 3-2 (2-1)
Párizs, Parc des Princes
Vezette: Nicola Rizzoli (olasz)
PSG: Sirigu – Van der Wiel, Marquinhos, David Luiz, Maxwell – Thiago Motta, Matuidi, Verratti – Lucas Moura, Cavani, Pastore.
Barca: Ter Stegen – Dani Alves, Mascherano, Mathieu, Alba – Rakitic, Busquets, Iniesta – Pedro, Messi, Neymar Jr.
Gólszerzők: David Luiz (10. perc), Verratti (26.), Matuidi (54.), illetve Messi (12.), Neymar (56.)
Sárgalapok: Verratti (28. perc), Matuidi (44.), van der Wiel (66.), illetve Alves (9.)

Hajtós, Bajnokok Ligájához méltó meccset produkáltak a felek Cipruson, igaz a várt gólpárbaj elmaradt. A szerepek igen hamar világossá váltak: az APOEL védekezésre rendezkedett be (pedig hét brazil, vagy portugál volt a kezdőjében), míg az Ajax sokkal többet tartogatta a labdát.
Persze egyik sem volt nagy meglepetés, hanem sokkal inkább az, hogy az első félidei gólváltás után gyakorlatilag tűzszünetet kötöttek a csapatok. Az Ajax számára hiányozhat még a végelszámolásnál, ez az elmaradt idegenbeli győzelem, míg az APOEL reménykedhet a bravúr pontokban, és a harmadik hely elérésben.
APOEL Nicosia – Ajax 1-1 (1-1)
Vezette: Milorad Mazic (szerb)
APOEL: Urko Pardo – Amorim, Carlao, Antoniadesz, Mário Sérgio – Tiago Gomes, Vinicius, Morais, Aloneftisz – Sheridan, Manduca.
Ajax: Cillessen – Van Rhijn, Veltman, Moisander, Boilesen – Klaassen, Viergever, Serero – Schöne, Sigthórsson, Andersen.
Gólszerzők: Manduca (31. perc-büntetőből), illetve Andersen (28.)

Az E csoport állása:
1. PSG 4 pont (4-3)
2. Barcelona 3 pont (3-3)
3. Ajax 2 pont (2-2)
4. APOEL 1 pont (1-2)

Balogh József