Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Nem bírt a Schalkéval a Chelsea; bravúros Maribor iksz – videóval

Folytatódtak szerdán is Európa legrangosabb sorozatának küzdelmei. A német és az angol kékek egymás ellen játszottak, a Maribor pedig portugál ellenfelet kapott.

kicker.de

Ugyan simán nyernie kellett volna a papírforma alapján Szlovéniában az ismét nagy erőt képviselő Sporting együttesének, azonban nagy küzdelem várt rájuk. A Maribor sok nem állt vissza, bár közel sem lőttek annyit kapura, mint ellenfelük. A Sporting veszélyesn játszott, és ennek a hajrában meg is lett az eredménye, Nani volt eredményes. A ráadásban viszont egyenlíteni tudtak megérdemelten a szlovénok, így óriási meglepetésre döntetlennel kezdett a Sporting ellen a Maribor együttese.

A londoni kékek a Schalke csapatát fogadták. Az első félidőben többet próbálkoztak a németek, azonban Fabregas révén a hazaiak szereztek vezetést. A fordulás után már egyértelmű volt a Schalke fölénye. Egy jó óra játék után egalizálni is tudtak a vendégek, a fiatal Draxler passzát a holland Huntelaar váltotta gólra. Így a bajnokságban nehezen kezdő Schalke nagy meglepetést okozott Londonban, egy pontot Gelsenkirchenbe vittek.

Bajnokok Ligája G csoport:

NK Maribor – Sporting Lisabon: 1-1 
Gólszerzők: Zahovic 90. ill. Nani 80.

FC Chelsea – FC Schalke 04: 1-1
Gólszerzők: Fabregas 18. ill. Huntelaar 62.
Chelsea:  Cortouis – Ivanovic, Cahill, Terry, Felipe – Fábregas, Matic – Ramires (Oscar 67.), Willian (Remy 74.), Hazard – Drogba (Costa 74.)
Schalke: Fährmann – Höger, Ayhan, Neustädter, Fuchs – Boateng, Aogo – Sam (Barnetta 78.), Meyer (Chopo-Moting 74.), Draxler – Huntelaar

A G-csoport állása:
1. Chelsea 1 pont (1-1)
2. Schalke 1 pont (1-1)
3. Sporting 1 pont (1-1)
4. Maribor 1 pont (1-1)

Galeß