Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

BL: Óriási végjáték Donyeckben; meglepetést okozott a BATE! – videóval

A Bajnokok Ligája csoportkörének 2. fordulója a H csoportban drámai körülmények között zajlott le. A Porto pontot lopott Donyeckből az utolsó percekben, és meglepetést okozott a BATE!

http://www.cmjornal.xl.pt


Bajnokok Ligája, 2. forduló

H Csoport

Shaktar Donyeck – Porto 2-2 (0-0)
G:
A. Teixeira (52.), L. Adriano (87.) ill. J. Martinez (89. – büntetőből, 90+4.)

Az első félidőben a Porto próbált presszionálni, de nem igazán jutottak el a Shaktar kapujáig, leginkább átlövéssel próbálkoztak. Óriási volt a mezőnyharc, a Porto birtokolta valamivel többet a labdát, és az első nagy lehetőség is előttük adódott egy büntetőből. Olexandr Kucher lerántotta ellenfelét, de Brahimi elrontotta a büntetőt, így 0-0-ás döntetlennel vonultak pihenőre a csapatok.

A második félidő parázs játékot hozott, de leginkább az utolsó pár perc.
Az 52. percben jött az első gól Kucher csent el egy labdát, majd bepasszol a középen érkező Alex Teixeira, aki higgadtan passzol az üres kapuba, 1-0! A 87. percben úgy nézett ki, hogy eldől a mérkőzés, hiszen megszerzi második gólját a Shaktar. A baloldalról érkezik egy beadás, amire Luiz Adriano érkezik és passzol az üres kapuba, 2-0!
Na, de jött a csattanó! A 89. percben büntetőt kap a Porto, amit Jackson Martinez értékesít, 2-1! Öt perccel később pedig egyenlít a támadó, Tello beadására érkezik a rövidsarkon, ezzel 2-2! Óriási végjáték!

A fehérorosz gárda óriási lendülettel kezdte a mérkőzést és a gyengélkedő Bilbaot a kapujához szegezte, aminek meg is lett az eredménye, hiszen 2-1-es eredménnyel vonultak szünetre a csapatok.
A hazaiak egy szöglet után szerezték meg a vezetést, a beadásra Polyakov érkezett a hosszún teljesen üresen és csak annyi dolga volt, hogy az üres kapuba belsőzze a labdát, ezt meg is tette, 1-0!
A második találat egy kontra után jött, Karnitskiy lőtt 16 méterről, ami megpattant egy vendég védő lábán, ezzel becsapva Iraizoz kapust, 2-0!
Ám a Bilbao nem adta fel és még szünet előtt szépíteni tudott. Muniain cselezgetett a 16-osnál, majd Adurizhoz passzol, aki lefordul védőjéről és kirúgja a hosszú sarkot, így 2-1, ami a félidei eredmény is!

A második félidőt ugyanolyan iramban kezdte a hazai gárda, de most csak helyzetekig jutottak, gólokig nem. Három perccel a második félidő kezdete után Aleksandr Karnitskiy vette át a labdát és lövőhelyzetbe is tudott kerülni, de tizenhatosról leadott lövését a védők blokkolták.
Az 52. percben Nikolay Signevich óriási helyzetben rontott, avagy Iraizoz mutatott be óriási védést.
A 64. percben Iturraspe csapott le egy labdára, de elpuskázta a lehetőséget.
A mérkőzés vége előtt 8 perccel Susaeta adott le egy bombát, de a hazaiak kapusa óriási bravúrral védi, így maradt a 2-1!

A H csoport állása
1. FC Porto 4 pont
2. Bate Boriszov 3 pont
3. Shaktar Donyeck 1 pont
4. Athletic Bilbao 0 pont

Szajevics Patrik