Track & Race Sportügynökség Kft. - A sportrendezvény partner

Bundesliga: Máris repült az első edző – Doll lehet az utód

Ugyan stabilitásra törekedett a pocsék szezont követően az észak-német klub, de a Hannover ellen simán elveszített derby az edző utolsó sansza volt.

bild.de

Hétfő este ült tárgyalóasztal mögé a Bundesligában rosszul kezdő Hamburger SV vezetősége, ahol a tréner menesztése mellett döntöttek. Mirko Slomka tavaly ült le tavaszal a padra, két évre írt alá, de nem hagytak neki több időt. A német edző a ‘Bild’ szerint egyáltalán nem volt meglepődött, tudta mi vár rá. Terve egyenlőre nincsen.

A Hamburg így ismét edző után nézhet, mint az elmúlt évek során oly sokszor. A három jelöltről számolt be. A korábbi Mainz tréner, Thomas Tuchel lett volna a vezetőség kívánsága, ő azonban jelenzte, hogy nem áll a klub rendelkezésére.

Az egyik lehetséges utó az az Adré Breitreitner, aki jelenleg a feljutó SC Paderborn alkalmazásában áll. Nehezen elképzelhető, hogy a vilámmstart után tovább állna. Amennyiben a HSV biztonságra törekedik Huub Stevens lehet az érkező neve, a holland az előző évadban a VfB Stuttgartot mentette meg a kieséstől. Szintén megfordult Stuttgartban Bruno Labbadia is, aki a Hamburgnak korábban játékosa és edzője is volt.

És végül a Ferencvárosi TC padján ülő német szakember neve is szerepel a listán, hisz Thomas Doll munkája hazájában is figyelmet keltett. A temperametuma és hamburgi múlta mindenképpen mellette szól.

Galeß